Het croissantbrood

Lekkere en vooral enorm makkelijke receptjes moeten gedeeld worden, dus zie hier het ‘croissantbrood’, iets waarvan ik denk dat het vanaf nu een vaste waarde in ons huis zal worden!

DSCF5671

Nodig

  • 2 blikken croissantdeeg, je weet wel diegene die je moet openscheuren en waar het deeg uitploft
  • Chocoladekorrels
  • Geklutst eitje

DSCF5642

Doen

  • Bekleed een ovenschotel met bakpapier of vet hem in
  • Haal het deeg uit het blik en snijd elke driehoek in twee
  • Rol op en plaats verticaal naast mekaar in de ovenschotel
  • Smeer wat ei op de bovenkant voor een mooi kleurtje
  • Zet een half uur in een oven van 200 graden.

Eens uit de oven kan je er makkelijk de rolletjes uittrekken en is het gewoon een heel leuk brood om samen van te eten.

Ik maakte ook een hartige versie met hamblokjes, geraspte kaas en kruidenkaas! Eerst even een mengsel maken van de ham en de twee kazen, goed afkruiden. Je doet hetzelfde als hierboven maar strooit voor het de oven ingaat nog wat geraspte kaas over de rolletjes. Even lekker en leuk om te eten!

6 reacties

  1. Een BLIK croissantdeeg? Nog nooit van gehoord. Koop je dat gewoon in de supermarkt?

    Ik heb op nieuwjaarsdag ongeveer hetzelfde gemaakt met de kruidenkaas, en ook worstenbroodjes (beiden wel met bladerdeeg, worstenbroodjes gewoon een stukje zwanworst met ketchup). Maar zo in een vorm ziet er wel leuk uit, was ik nooit op gekomen. Merci voor de tips!

  2. dat zou je vast net zo goed met bladerdeeg kunnen doen ?
    (want in croissantdeeg zit boter, dus koe, dus niet voor ons)
    ziet er yummie uit !!!
    en het is er de tijd voor, merk ik hier, voor comfort-food :):):)

    1. Ja je kan dat zeker doen met bladerdeeg, dat was ik eerst van plan, maar zo van dat croissantdeeg is iets zachter van structuur, dermee dat ik dat toch nam! Het is in elk geval heerlijk comfort-food!

Altijd fijn om iets te horen!