KIVV Pompoencurry

IMG_5569

Ha, ik heb me een nieuwe afkorting aangemeten: KIVV, van Kindvriendelijk Veggie, want ik vind dat best moeilijk, die combinatie, aangezien ik dat lastig vind en ik waarschijnlijk niet de enige ben, deel ik vanaf nu mijn receptjes die KIVV zijn onder die noemer, receptjes dus die veggie zijn en door meer dan de helft van mijn kinderen gesmaakt werden (niet allemaal, want dan zou er niets KIVV zijn :))(eigenlijk klinkt dat nog wel goed, kan zowaar een woord zijn én als Trump dat mag, wij ook!)

Vandaag op het menu: pompoencurry. Ik baseerde me op dit recept maar deed het zoals ik de meeste curry’s maak:

Nodig

  • 400 gr Pompoenblokjes
  • 200 gr Erwtjes
  • Grote ui
  • 2 Teentjes look
  • 100 gr Verse spinazieblaadjes
  • 300 gr Kikkererwten
  • 5 dl Kokosmelk
  • Groene currypasta
  • Groentebouillon (ben tegenwoordig grote fan van de PH bouillon, echt goeie!)

Bereiding

  • Snipper de ui en de look.
  • Stoof beide aan in een grote pot.
  • Schep een eetlepel groene currypasta erbij (of naar smaak, hoe meer groene curry, hoe pikanter)
  • Voeg de pompoenblokjes toe en laat even aanstoven
  • Giet er de kokosmelk bij, samen met zo’n 200 ml water en wat bouillon
  • Voeg er de erwtjes aan toe en laat zo’n 10 minuten doorkoken.
  • Kieper er op het einde de uitgelekte kikkererwten aan toe en gooi er nog wat spinazieblaadjes door, alles goed omroeren, nog eens proeven, een lepel pakken en genieten!

Wij aten er een overschotje plat brood bij, maar met granen of rijst is het minstens even lekker.

Altijd fijn om iets te horen!