Pasteis de nata

Ik had nooit gedacht dat er ooit zulke lekkere pasteis de nata uit mijn oven zouden komen. Of ze exact hetzelfde zijn, daarvoor is onze trip naar Lissabon al te lang geleden maar ze waren behoorlijk goed. Ik kreeg het recept van Aurea die een tijdje Erasmus-gewijs in Lissabon vertoefde en mocht het hier delen, waarvoor ontzettend veel dank, want dit beste lezers, is er eentje dat je moet proberen. Het is iets minder ‘gooi alles bij mekaar’ zoals die lekkere yoghurt/citroen-cake, maar zoveel lastiger nu eigenlijk ook weer niet, op een half uurtje zijn ze gemaakt en gebakken én den afwas laat je staan voor diegene die er niet kan afblijven 😉

1591

Nodig
Voor 20 kleine pasteis

  • Rol of plakjes bladerdeeg
  • 10 gr maiszetmeel
  • 200 gr suiker (vond ik wel wat veel, dus zou de volgende keer zeker 50 gr minder)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eidooiers + 2 volledige eieren
  • 500 ml melk
  • Kaneel en snufje zout
  • Poedersuiker

Doen

  • Rol het bladerdeeg wat uit en steek ronde vormen uit (met een glas ;)) die je in beboterde vormpjes van een muffinplaat legt (of gebruik gewoon cupcake papiertjes zoals ik altijd doe)

1552

  • Verwarm de oven alvast voor op 200°C
  • Hou een kopje melk apart en los hier het maïszetmeel in op.
  • Kook de overige melk samen met de suiker, giet het maiszetmeelmengsel hierbij van zodra de melk kookt en laat 2/3 minuten indikken. Haal de pan van het vuur.
  • Klop de eieren met de eierdooiers, snuifje zout en kaneel (naar smaak) los. Roer dit door de warme melk.

1554

  • Verdeel de pudding over de deegbodems en bak de taartjes 12-15 minuten in de oven.
  • Haal ze uit de oven (eventueel uit de papiertjes) en bestrooi ze met poedersuiker (en kaneel)

Smakelijk!

6 reacties

Altijd fijn om iets te horen!