Weekmenu 39 -2016 en een receptje

dscf4957

Vorige week volgden we heel braaf dit weekmenu, het enige dat we aanpasten was de cannelloni aangezien de pijpjes op waren en ik geen zin had in geknoei :), dus maakte ik een snelle lasagne met spinazie en gehakt dat ik vond in de vriezer (maar lijkt me doenbaar met vis of veggie toestanden ook). Het was echt lekker en voor het eerst in lange tijd aten de kinderen zeer gewillig mee en vroegen ze een tweede portie, zodus:

-spinazie
-fles passata
-lasagnevellen
-gehakt
-uien, look
-parmezaan, mozzarella en ricotta (aangezien die er toch stond voor de cannelloni)

Uitjes en look stoven, passata toevoegen en een stuk parmezaan. Doorkoken, kruiden (naast peper en zout, ook wat Italiaanse kruiden) en mixen.
Gehakt rul bakken, spinazie, laten sudderen, ricotta toevoegen en kruiden.
Eerst een klein laagje tomatensaus, dan lasagnevellen, dan spinazie, terug lasagnevellen, terug tomatensaus enz… eindigen met een laagje tomatensaus en bestrooien met mozzarella en geraspte parmezaan.
In de oven op 180°C zolang de lasagnevellen nodig hebben.

Lekker, makkelijk en blijkbaar kindvriendelijk, wat wil een mens meer?

Deze week staat het volgende menu te wachten:

  • Home-made kipburgers met guacamole en frietjes (geïnspireerd op de lekkere Holy Guacamole van het geweldige Il Cardinale, jummie!)
  • Pasta met spinazie, boursin en spek
  • Chili sin carne met zure room en veel koriander
  • Andijviestoemp met vis (wat er in de vriezer steekt)
  • Veggie tajine met handgerolde couscous (handgerolde is zo geweldig lekker!)
  • Mac&cheese voor de kinderen (zowat het enige dat ze allemaal supergraag eten :)) want de ouders hebben date night!

Soep deze week wordt broccoli-bloemkool soep. Ik haalde daar hiervoor mijn inpiratie.

Altijd fijn om iets te horen!