Gedichtendag – Er zit poëzie in IT

Het heeft eigenlijk nog lang geduurd voor ik het hier eens heb over IT, mijn vak. Ik heb indertijd niet echt helemaal doordacht voor informatica gekozen, wist absoluut niet wat me te wachten stond, maar had de film ‘The Net’ (je hebt permissie om te lachen nu) gezien en kreeg in de laatste twee schooljaren van het secundair Turbo Pascal en die combinatie dreef me in digitale armen. Echter, de eerste armen waar ik me in nestelde waren die van mijn wederhelft, mijn liefde voor het vak informatica is pas vele jaren nadat ik afstudeerde gekomen.

Ondertussen probeer ik die liefde wel door te geven aan mijn leerlingen, hen duidelijk te maken dat informatica geen doel op zich is, maar een middel, dat informatica je wereld een beetje kan openen en dat informatica alles behalve saai en stom is. Bij sommige leerlingen lukt het om een zaadje te planten en het maakt me keer op keer blij en trots als ik zie hoe ze evolueren.

Vandaag was het dus gedichtendag, een ideaal moment om te laten zien dat informatica zo mooi kan zijn, dat er zoiets bestaat als ‘source code poetry’, maw dat er dus gewoon poëzie in IT zit!

Ik begon voor de wederhelft, heel simpel:

En op basis van een leerling deed ik verder

En toen had ik de smaak te pakken

Ja, IT is zoveel meer dan je zou denken of verwachten, Love it 🙂

Altijd fijn om iets te horen!