Citroensorbet voor tropische temperaturen

Een citroensorbet om een nieuwe frisse start te maken. Het heeft hier weer effe stil gelegen, maar geen paniek, het was gewoon te druk, te chaotisch, te veel gedoe en vooral te warm. Geen roomijs,, maar een sorbet dus voor deze dagen, in de hoop de frisse zuurheid effe te kunnen vasthouden!

BAD7DEC1-D7D7-4261-AFA4-E6D471C176B0

Nodig

  • 5 grote citroenen
  • Warm water
  • 150 gr zuiker (of meer, naar smaak)
  • 1 dl room

Doen

  • Pers de citroenen uit en zeef het sap, je wilt nl geen pitjes in je sorbet.Je zou normaal gezien zo een 25-30 dl sap moeten hebben, vul dit aan met warm water tot 90 cl. Als je nu stopt heb je volgens mij een geweldig laxeermiddel maar dat was niet de bedoeling, dus we doen verder 😉
  • Voeg hierbij 150 gr suiker (of meer naar smaak) en roer tot de suiker is opgelost
  • Zet het citroenwater koud. Van zodra het koud genoeg is om verder tot ijs te draaien, voeg je er nog 1 dl room aan toe. Dat kan schiften, maar dat is geen probleem.
  • Afdraaien tot ijs of in de diepvries zetten en om de 10 minuten eens goed in roeren. Heb je nog lege citroenen? Gebruik ze als ijskommetjes!

E2500554-0DAF-4D5E-AF2A-D46EA0BF3EE9

Extraatje

Mag het echt wat meer zijn? Neem dan een likeurglaasje, schep daar een klein bolletje citroensorbet in en overgiet met wat limoncello. Geloof me, dat is niet slecht 😉

Smakelijk én laat die zomer nog maar effe duren!

3 reacties

  1. jummie, ziet er lekker uit …
    de diepvries zit helaas al overvol …
    maar ik onthou het voor over een tijdje …
    fijne vakantie daar !

  2. o ja, en helemaal perfect voor ons om te eten (room door sojaroom vervangen)
    dat gebeurt niet zo vaak, dus hoera !

Altijd fijn om iets te horen!