Soms heb je weken waar je staat te popelen om elk gerecht te maken. Ik maak vaak gebruik van wat er in mijn ‘archief’ (aka hoofd) zit maar vind het minstens zo leuk om op basis van wat kernwoorden google mijn menu te laten samenstellen.
Deze week op het programma:
- Pasta met snijbonen, courgette en salsa verde van Jeroen Meus, die me altijd wel inspiratie geeft.
- Ik had zin in spinazie en zalm, zodus wordt het zalm met spinaziepuree en mosterdsaus, ook van Meus! Dit zal gemaakt worden op een dag met wat meer tijd en weinig druk zodat we langer kunnen genieten.
- Ricottataart met vijgen en mozzarelasalade is een helemaal nieuw gerechtje waar ik erg benieuwd naar ben!
- Ik vind spruitjes maar niets en maak het liever niet klaar, maar dan bedenk ik me dat onze kinderen dat ook nooit zullen eten en wie weet vinden zij het wel lekker? Dus minstens één keer per jaar maak ik – met een toegeknepen neus boven de kookpot – spruitjes klaar. Op één of andere manier hoop ik altijd dat het recept dan wel eens een schot in de roos kan zijn en ik toch helemaal fan ben: aardappelpannetje met spek en spruitjes.
- De babysit, want wij gaan nog eens naar de cinema (woehoe… lang geleden!), eet een keer mee deze week, dus wat beter dan een lekkere pasta met prei, kruidenkaas en gerookte zalm?
- Altijd lekker: een tajine uit de kookkaravaan, één van de allerbeste kookboeken die in mijn kast staan: makkelijk en altijd oh zo lekker. Deze keer Couscous met kip, kikkererwten en gekarameliseerde ui.
Awel, ik heb goesting in de week! Nu de kinderen nog 🙂
Oja en soep, zal afhangen van wat ik vind in de winkel en wat in de aanbieding staat (ik was te laat voor de wekelijkse bestelling, dus zal sebiet zelf mijn karreke vooruit moeten gaan duwen in de winkel.
geeft inspiratie 🙂
Ah super 🙂