We proberen tegenwoordig heel veel vegetarische gerechten uit en als er eentje echt lekker is, dan deel ik dat graag (vooral handig omdat ik het dan later ook makkelijk terug vind). Vandaag aten we gegrilde groenten met halloumi en couscous en dat was er eentje om in te kaderen (ondanks het feit dat ik schrik had van die halloumi – ik en geitenkaas is absoluut geen goede combinatie). De helft van de kinderen at graag mee, dus dat noemen we dan een succes 🙂
Nodig:
- 1 courgette
- bakje groene asperges
- citroen, look en olijfolie
- bakje tomaatjes
- 1 grote venkel
- 1 pakje halloumi (dat zouden er eigenlijk wel 2 mogen zijn ook)
- couscous/granen
Hoe te maken
- Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter
- Snijd de venkel in halve ringen
- Kook de couscous, granen, wat je dan ook gebruikt. Ik vermoed dat een stukje brood ook lekker is, of gewoon zo, maar dat kunnen we onze kinderen niet aan doen 🙂
- Besprenkel de venkel, courgette en asperges met olijfolie, een halve geperste citroen en de geperste look, kruid heel goed met peper en zout en andere lekkere kruiden (zoals oregano) Laat even staan (Nigella zei ooi ‘butter the meat, not the grill’ dus dat doe ik altijd)
- Snijd de halloumi in plakjes
- Verhit de grill, voeg de venkel toe, laat 10 minuten grillen, voeg daarna de asperges en de courgette toe, laat nog 10 minuutjes bakken. Let op met de overtollige olijfolie, nooit zomaar toevoegen, je haar of dampkamp zouden wel eens vuur kunnen vatten).
- Haal de groenten eruit en voeg de halloumi toe, zo’n vijf minuutjes. Op het einde kieper je er ook de tomaatjes bij
- Serveren op een grote schaal en smakelijk!