Aangezien we allemaal fan zijn van makkelijke, snelle maar vooral ook lekkere dingen, hier helemaal in de stijl van gisteren nog een receptje voor een brood.
In Jamie’s Superfood boek staat het recept voor een eiwitrijk brood, maar toen ik de eerste keer geen kikkererwtenmeel vond, deed ik zelf maar wat en sindsdien maak ik het brood altijd zo en wordt het altijd (of dat wordt toch gezegd :)) gesmaakt en omdat er al meerderen naar het receptje hebben gevraagd kan ik het misschien beter gewoon hier even delen.
Nodig voor één broodje
- 1 zakje droge gist
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 250 gr volkomen bloem
- 250 gr zaden en pitten (gewoon een mengeling in een zakje)
- snuifje droge rozemarijn
- 4 grote eieren
Kan het nog sneller? Meng 375ml water met de droge gist. Laat vijf minuutjes staan. Meng alle andere ingrediënten en giet het deeg (is heel erg lopend) in een bakblik. Zet minstens 45 minuten in een oven van 190°C.
Het brood is lekker met alles, maar vooral kaasliefhebbers gaan zich er helemaal mee kunnen uitleven 🙂