Sinds we een spreidstand maken tussen middelbaar en hoger onderwijs, loopt onze examenperiode van begin december tot eind januari én is er dus altijd iemand aan het studeren. Natuurlijk heb ik ook examens (vandaag nog een lange mondelinge dag) maar als de kinderen studeren is dat toch anders thuis. Ondertussen heeft Tuur 3 van de 4 examens gedaan én vandaag kreeg ie complimenten van de assistent programmeren, maw de appel valt dus niet ver van de boom. Hoe schoon is het toch om te zien dat je kind groeit en iets doet dat ie graag doet én dat ook goed doet. Mannekes lief, het hart ontplofte net niet denk ik 😉
Swat deze week op het menu, zoals altijd geïnspireerd op wat er in ‘de bonus’ staat:
- Fishsticks met puree en een slaatje, want fishsticks dat is gewoon echt al belachelijk lang geleden.
- Griekse gyros met veggie kip. Ik nam nog eens zo een verspakket én ipv kip erbij te doen, deden we veggie kip én dat is eens zo lekker!
- Griekse orzo met halloumi, gegrilde courgette en zwarte olijven
- Romige kip met witloof en brood.
Bak de kippebouten goed aan en gooi er dan grote stukken witloof bij, hussel alles door mekaar én laat verder aanstoven met goed wat pezo en eventueel een stukje kippenbouillon. Overgiet het geheel met kookroom én laat het even pruttelen én werk af met peterselie. Heerlijk met een stukje brood om lekker in de saus te doppen. - Tortellini (spinazie/ricotta) met broccoli en oesterzwammen.
Maak de groenten schoon en snijd in stukjes en laat ze roosteren in de oven met goed wat pezo. Kook de tortellini gaar en hou wat van het kookvocht bij, snipper ondertussen een uitje en look én stoof dat in wat boter of olijfolie, voeg de groenten toe, het kookvocht en uiteindelijk de tortellini. Bestrooi rijkelijk met parmezaanse kaas. Je zou hier eventueel ook een lichte tomatensaus bij kunnen doen. - Pasta met spinazie, boursin & spekjes
- Gnocchi ovenschotel was een recept dat ik op IG zag passeren en een beetje heb aangepast om het veggie te maken
Nodig: gnocchi (versafdeling), pompoenblokjes, spinazie, tomatenpassata, groentebouillon, bolletje mozzarella, pesto
Doen: verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)., Bak de pompoenblokjes én voeg er de passata met de bouillon aan toe. Meng goed door elkaar en laat zachtjes aan de kook komen. Voeg de gnocchi toe aan de pan, meng ze onder de saus en laat ze enkele minuten pruttelen, zodat ze garen in de saus (pas op: gaat snel!). Leg dan de spinazie bij in de pan, en meng hem onder de warme saus van de gnocchi zodat de blaadjes volledig slinken. Proef de saus en kruid naar smaak bij met peper en zout. Snijd het bolletje mozzarella in plakjes en leg ze over de gnocchi. Zet de pan in de oven totdat de mozzarella gesmolten is. Werk af met enkele scheppen pesto.
Smakelijk!