DIY vrolijke vogels


Toen we een paar weken geleden onze opwachting maakten op de nacht van het boek en origami-vogeltjes plooiden was ik direct enorm gecharmeerd. Niet alleen besloot ik om tijdens wat regenachtige dagen de origami terug van stal te halen, maar ook om – helemaal geïnspireerd door de vrije vogeltjes in Redu – het verloren hoekje van de tuin bij Paula op te vrolijken. Eerst dacht ik iets te doen met watervast papier maar dat bleek niet zo evident waardoor ik overschakelde op een houten versie. Geen 3D model want dat zou iets te veel techniciteiten vereisen, maar wel een heel simpel silhouette. Mies en ik gingen aan de slag met een grote triplex plaat en de decoupeerzaag #yeswecan💪
Eens alles gezaagd was, wat wonderwel behoorlijk vlotjes lukte (ik hoor de wederhelft nu zeggen dat ik natuurlijk al wel geoefend was ;)) boorden we overal bovenaan een gaatje en spoten we ze in een leuk kleurtje (buitenlak) aangevuld met wat gesjabloneerde sterren. De kinderen trokken er visdraad door en hingen ze kriskras in de tuin. Zelfs bij een regenachtige dag zien we ze hier en daar hangen en geeft zo een bende vrolijke vogels een instant blij gevoel, alsof er daar achteraan in de tuin nog heel wat te beleven valt.

Zelf aan de slag, wat je nodig hebt:

  • Uitgeknipt silhouette (wegens geen printer hier tekende ik er zelf eentje, maar anders kan je er makkelijk eentje vinden via Google Afbeeldingen)
  • Triplex plaat (overal in de DIY-zaak)
  • Boormachien en decoupeerzaag (eerst ging ik aan de slag met een figuurzaag maar na een half uur had ik dat wel gezien en mijn arm nog veel meer)
  • Buitenlak in een spuitbus (eens zo makkelijk)
  • Visdraad
  • Niet te veel geduld, eerlijk waar, op een tweetal uur was alles gefixt en moest het alleen nog drogen!

4 reacties

Altijd fijn om iets te horen!