Frahan – In de jungle langs de Semois (5 km)

DSCF8434

BIj Paula beschikken we over een massa stafkaarten, de éne nog ouder dan de andere, vermoedelijk allemaal zeker 30 jaar oud. Nu ja, wandelwegen veranderen enkel eens van nummer, maar niet zo vaak van richting. Soms komen we daardoor wel uit op paadjes die al lang niet meer begaanbaar zijn, maar soms komen we ook uit op wandelwegen waarvan we ons afvragen hoe het kan dat we ze nog nooit eerder deden, zoals deze in Frahan. Als je vanuit Rochehaut vertrekt, is er één duidelijke korte weg richting  Frahan, er is er ook een andere die langs Corbeaux gaat, maar er is dus nog een derde die je meeneemt langs de groene oevers van de Semois, geheel een beetje in jungelstijl, met mooie rotspartijen en bruggetjes, een heel erg grote aanrader voor wie gewoon een kort maar krachtige wandeling wil doen!

Hoe mooi is trouwens dat vingerhoedskruid dat zich hallerbosgewijs verspreid over de hellingen en amper te stoppen valt door de rotsen.

DSCF8319

DSCF8324

DSCF8356

DSCF8337

DSCF8289

DSCF8393

Je kan deze wandeling voor degenen die willen combineren met de kammen in Frahan, oversteken langs de grote brug en naar boven klimmen. Dan kom je uit op een dikke (ook stevige)10 km ongerepte Ardeense charme.

4 reacties

 1. hé Elke, heb je een tip voor een app met wandelkaart ? (voor als je géén massa stafkaarten hebt :))
  wij willen één van de volgende een keer gaan wandelen aan Cap Griz Nez en Cap Blanc Nez, en ik neem aan dat alles daar wel goed zal aangegeven staan, maar kom, iets om eventueel achter de hand te houden mocht het mislopen of zo 🙂
  wat zou jij daarvoor aanraden ? (aan deze digi-leek)

  1. Wel, als wij niet meer zeker zijn van onze stafkaarten nemen wij altijd https://topomapviewer.ngi.be/ erbij! Die hebben ook een betalende app dacht ik maar die hebben we nog niet gebruikt, meestal is het voldoende om het online te checken! En dan vind ik wikiloc of routenet voor wandelingen ook wel handig!

   Update: ik zie net dat topomapviewer precies enkel voor België is… hmmmm kreeg deze links voor Frankrijk https://www.francetopo.fr/ maar ik ga nog eens nadenken ze!

  1. Goh nee, niet echt meer, eigenlijk. We gaan hoogstwaarschijnlijk deze zomer ‘gewoon’ in de ardennen doorbrengen maar ik kan niet ontkennen dat ik ook wel een goesting heb om de tent te nemen en te vertrekken hoor, maar we hebben een beetje schrik van de lange rijen, mondmaskers…en dat we daardoor niet met dat heerlijke vrije gevoel op vakantie kunnen gaan.

Altijd fijn om iets te horen!