Lekker snel plat broodje bij de tajine

dscf8467

dscf8474

dscf8483

dscf8505

Op ons weekmenu stond een tajine en dat is gewoon altijd lekker, zeker in koudere dagen kan ik zo een stoofpotje nog veel meer appreciëren. De tajine maakte ik min of meer volgens het recept, maar ipv de noten toe te voegen aan de tajine, roosterde ik op het einde wat amandelschilfers die ik erover strooide (en eerlijk, rozijnen week ik nooit, die kieper ik er gewoon op het einde bij en laat dan nog alles een paar minuten sudderen). Bij de tajine stond eventueel couscous op de planning, maar blijkbaar stond die niet meer in de voorraadkast (er is een reden waarom ik OutOfMilk uitprobeer nu :)) dus ik wou net wat granen nemen, toen ik bedacht dat ik ergens nog wel een heel erg makkelijk, snel en lekker recept had liggen voor een plat broodje. Ideaal om te delen dus.

Nodig voor een echt groot plat brood (ik deed vanavond maar de helft van alles)

  • 500 gr tarwemeel
  • zakje droge gist voor 500 g bloem
  • 2 dl lauw water
  • flinke snuif zout
  • 1 eierdooier
  • sesamzaad

Snel zei ik toch? Vermeng het tarwemeel met de gist, de snuif zout en het water. Kneed tot een slap deegje. Dek af en laat een paar minuten bekomen. Maak er met een deegrol een platte koek van. Vermeng de eierdooier eventueel met wat olijfolie en bestrijk er het brood mee. Bestrooi met sesamzaad en bak 15 à 20 min. op 200°C.

En nu heerlijk soppen!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!