Het is al lang geleden dat we nog eens iets ‘kindvriendelijks veggie’ aten wat alles te maken heeft met de opstandigheid van de kleinste kinderen de laatste weken. De twee oudsten eten stilaan meer en meer (de oudste zelfs zo goed als alles, hoera!) maar die twee jongsten, dat is een ander paar mouwen. Ze steken elkaar al aan voor het eten nog maar goed en wel op tafel staat. Een blik in de pot is voldoende om te besluiten dat ‘het weeral vies is’. Je moet weten, ik zie mijn kinderen doodgraag maar op zulke momenten zou ik ze eigenhandig prikken met mijn vork om te zien of ze wel gaar genoeg zijn 😉 Ik weet het, ik weet het, ik maak niet altijd rasechte kinderkost maar het maakt hoegenaamd niet uit wat er in de pot zit, zelfs tomatensoep met ballekes is volgens de kleinste ‘vies’, alleja, de soep toch, niet de ballekes natuurlijk.
Maar ach, dat gezegd zijnde, was het gisteren toch wel een succes, hoe raar ook want de combi paddestoelen, aardpeer en groene kool had helemaal anders kunnen uitdraaien, dus dat recept moet gedeeld worden!
foto trekt op niet veel, maarja dan heb je toch een idee van hoe het er gaat uitzien, niet zo smakelijk dus 😉
Nodig (voor 6)
- een kilo aardperen voor de liefhebbers, anders zal een halve kilo ook wel voldoen
- een kleine helft van een groene kool
- ravioli met paddestoelen uit het versvak
- potje (light)room om te koken
- 2 sjalotten
- een teentje look
- kruiden
Maken
- zet een grot pot water op voor de ravioli
- schil de aardperen en snijd ze in kleine blokjes, stoom of kook ze gaar
- snijd de groene kool in fijne reepjes
- snipper de sjalotjes en de look en stoof ze aan
- voeg de groene kool toe en laat zacht worden, kruid goed af (eventueel met wat groentebouillon)
- kook de ravioli gaar
- voeg de gare aardperen toe aan de groene kool, laat effe voort sudderen en voeg er de room aan toe.
- alles mengen
Smakelijk!