Simpele cheesecake

In tijden van stress moet een mens altijd teruggaan naar waar ie blij van wordt, in mijn geval is dat onder meer eten en koken én de mensen rondom mij indien mogelijk vet mesten. Het doet me denken aan mijn grootmoeder(s), de ene altijd met een zelfgebakken koekje in huis dat je echt moest proeven, de andere die voor de tigste keer aan tafel je overvolle maag in twijfel trok.  Ik vind het best grappig dat ik eigenlijk exact hetzelfde doe met mijn huisgenoten én aangezien ik plan meer te bloggen, deel ik dat nieuwe heerlijke baksel ook maar ineens.

DSCF5214

Ik baseerde met op dit recept maar deed wat minder van dit en meer van dat 😉

NODIG

  • 300 gr petit beurrekes
  • 150 gr boter
  • 450 gr roomkaas (was het gewicht van aangekochte pot roomkaas)
  • 150 gr suiker
  • sap van 1 citroen + eventueel zeste
  • 2 el bloem
  • 3 eieren
  • 2,25 dl volle room (was de inhoud van mijn potje room)

DOEN

  • Zet de oven op 180° en bekleed een bakvorm/ovenschaal met bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes en giet er de gesmolten boter bij, zorg voor een papje waarmee je de bodem van de vorm bedekt, druk goed aan en zet even weg in de koelkast.
  • Klop de kaas los, voeg er de suiker aan toe, de bloem en één voor één de eieren, giet er het citroensap bij en als laatste voeg je de room toe.
  • Haal de schaal uit de koelkast en giet er het kaasmengsel in.
  • Zet minstens een uur in de oven!

Smakelijk!

6 reacties

    1. Oh echt? Ik was eigenlijk op zoek naar een echte Amerikaanse cheesecake (niet dat ik weet hoe dat dan is eigenlijk :)) maar kwam op deze uit. Die grootmoeders recepten ❤️

      1. Ja hoor 🙂 ‘Redelijk’ vloeibaar is niet soepdun maar ook niet zo dik dat het al te traag uit de pot loopt 😛 Merci! Project voor volgende week!

Altijd fijn om iets te horen!