Snelle lasagne

Als er één gerecht is dat ik van vroeger tot nu kan klasseren onder ‘lievelingseten’ is het wel lasagne. Mijn moeder maakte het telkens op mijn verjaardag en ik geniet vandaag de dag nog altijd van een goed stuk lasagne dat liefst een dag oud is. Jammer genoeg is lasagne meestal niet iets dat je begint op een avondschofje, je kan dat best een beetje plannen want een baktijd van 30-40 minuten in de oven wordt veelal voorafgegaan door het pruttelen van een bolognese saus en het maken van een kaassaus (geen bechamel hier, maar een kaassaus, zoals geleerd van mijn moeder).

Ondertussen hoeft lasagne niet meer bolognese saus te bevatten en zijn er tal van varianten, zoals deze hele snelle versie gebaseerd is op de aloude cannelloni met ricotta en spinazie maar dan zonder het foefelen met het vullen van de pijpjes 😉

Dit gerecht kan je met vlees/vis of gewoon lekker veggie met enkel groenten maken, kijk gewoon wat er in de frigo zit, hoe zachter de groenten, hoe sneller de lasagne op tafel.

Nodig

  • Een pak verse lasagnevellen
  • 6 grote tomaten (of een blik tomatenblokjes kan ook wel denk ik)
  • Groenten/vlees/vis naar keuze, ik deed ééntje met kip/courgette en eentje met champignons/broccoli, maar lekker lijkt me ook prei/vis of gewoon spinazie
  • Ui/look, peper en zout
  • Grote pot ricotta
  • Italiaanse kruiden
  • Mozzarella en/of parmezaan

Doen

  • Stoof een uitje met look en voeg er de groenten/vlees (in kleine blokjes) aan toe (als je vis neemt, pas op het einde toevoegen), laat pruttelen tot alles zacht is.
  • Snijd ondertussen de tomaten in blokjes of schijfjes
  • Meng ricotta onder het groentemengsel, kruid goed bij met peper en zout
  • Neem een ovenschotel en giet er wat olijfolie in tegen het plakken en start met een laagje tomaat, kruid met Italiaanse kruiden, dan lasagnevellen, dan het groentemengsel, opnieuw lasagnevellen, tomaat, italiaanse kruiden enz… Eindig met een laagje tomaat én geraspte parmezaan of schijfjes mozzarella!
  • Zet 15 minuten in de oven op 180 graden

Smakelijk!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!