Twee snelle maar zulke heerlijke taartjes

Ik bak graag, dat heeft meer te maken met de heerlijke geur dan met het feit dat ik verlekkerd ben op taart. Het fijne aan taarten en cakes vind ik dat de tijd en ingrediënten die je investeert zo goed renderen, zeker als de receptuur snel en makkelijk is zoals de twee taartjes die ik graag wil delen. Je maakt ze op nog geen 15 minuten tijd én daarna doet de oven z’n werk, waarbij de geur alvast kan inwerken op de liefde van je huisgenoten of je eigen smaakpapillen.

Waarom deze twee taartjes? Omdat ik ze gewoon heel vaak maak als ik snel een dessertje nodig heb of punten wil scoren, want ohja ze vallen altijd in de smaak!

Snelle appeltaart (bron: Libelle lekker)

  • 1-2 appels in schijfjes gesneden (alles hangt natuurlijk af van de grootte van de appel)
  • 2 eieren
  • 6 el suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 80 g gesmolten boter
  • 3 el melk
  • 3 el olie (geen olijfolie!)

DSCF7353

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Boter een taartvorm in of leg er (doe ik altijd) gewoon een vel bakpapier in
  • Meng in een kom 4 el suiker, 1 ei, de melk, de olie en de bloem tot een deegje. Spatel dit uit in de taartvorm (dat is best plakkerig, maar dat kan geen kwaad)
  • Leg de schijfjes appel dakpansgewijs op het deeg
  • Meng opnieuw in een kom 2 el suiker, de boter en het overige ei. Lepel dit over de taart!
  • Zet 25 minuten in een oven!

 

Snelle chocoladetaart

  • 150 g suiker
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 150 g gesmolten boter
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g pure gesmolten chocolade
  • 4 kleine eieren

DSCF0960

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Boter een taartvorm in of leg er (doe ik altijd) gewoon een vel bakpapier in
  • Klop in een kom de eieren met de suiker, meng er de bloem en het bakpoeder door en tot slotte de gesmolten chocolade en boter! Alles in de bakvorm kieperen
  • Zet 45 minuten in een oven!

 

Smakelijk!

10 reacties

  1. Gisteren ineens dat chocolade-taartje gemaakt. De luie versie, want gewoon alles bij elkaar gekieperd en goed geroerd. En ik had nog een bruine banaan liggen, dus die ook geprakt en erbij gedaan. Lekker lekker!

  2. Helemaal mijn soort recepten: weinig ingrediënten en geen poespas, die gaan hier zeker nog gemaakt worden. Ik bewaar ze alvast bij mijn favorietjes 😉

  3. morgen koffie met andere ouders bij verwelkoming in het nieuwe schooljaar … met het snelle appeltaartje !
    ’t ziet er alvast heerlijk uit maar ik mag nog niet proeven hé … benieuwd !
    dankje voor het recept !

  4. Vandaag het appeltaartje gemaakt, zeer lekker! Ik verschoot ervan hoezeer de bodem nog rijst en luchtig wordt. Ook het sausje voor de bovenkant had ogenschijnlijk maar een speciale structuur, maar het kwam helemaal goed! Bedankt voor de tip, dit is een handig en lekker taartje waarvoor ik alles gewoonlijk in huis heb.

    1. Oh dat appeltaartje is echt goed he, heel snel te maken en vreemd van structuur als je het maakt, maar als dat uit de oven komt… zo heerlijk! Graag getipt en fijn dat je het gemaakt hebt!

Altijd fijn om iets te horen!