Mijn week in boeken en beelden zomer ‘19, deel 5


569C34CC-6B2A-4D6D-997D-A14E99A92750

Vorige week was de laatste week waarvan we het overgrote gedeelte bij ons teerbeminde Paula doorbrachten, gelukkig werden het een paar heerlijke dagen die we doorbrachten in het bos of in Bouillon, onze tweede thuisstad, ik weet niet of er naar analogie van #2800love ook een hashtag #6830love bestaat maar anders zou ik die misschien eens in het leven moeten roepen ofzo.

47C96F3E-2806-4DE8-BBFE-939A415B0F59

Op de een of andere manier geraakten de zieken uitgeziekt en kregen ze tonnen energie om ineens een pak zelfstandiger door het leven te gaan, hoewel dat waarschijnlijk meer te maken heeft met het gevoel van vrijheid dat het hen geeft om alleen naar de bakker te gaan om petit pains of croissants.

21D6F53A-2D60-4A79-BECB-24965BC13801

Maar het bleef daar niet bij, ze gingen ook aan de slag in de keuken, leerden soep maken, bakten hamburgers en maakten die fast-food-gewijs klaar aan de toog (hoewel die fast niet zo snel was ;))

6ECB0864-CA5E-4192-9AF0-BE1D8EFDA704

We genoten van (avond)wandelingen en kwamen meer dan eens geitjes of paarden tegen én ik ben trots op de kinderen om te zien dat ze geen schrik hebben van dieren, die beestenboel thuis heeft echt wel zijn resultaat én hoe ouder ik word, hoe meer dieren ik in huis zou willen halen, maar ik denk dat we op onze limieten zitten met 2 katten, 2 konijnen, 2 kippen, vissen en ons Mieke, de landschildpad.

727E4846-35D2-4EA7-8D0D-DD5D71B33EFF

Eindelijk kropen we ook nog eens rond de vuurput om opnieuw te beseffen dat dat gewoon geweldig blijft.

8498562A-C9AF-480D-9080-2EA3412ADAB3

Tegen het einde van de week trokken we naar huis want het werk klopte weer aan in de vorm van tweede zit, maar gelukkig associeren we thuis niet alleen met werk, want thuis is ook die andere fijne stad vol leuke adresjes zoals de vleeshalle, waar de kinderen opgroeien en school lopen (vanaf september geen kleuters meer (oh wat was die kleinste blij met zijn ‘grote boekentas’) en die heel wat schone plekjes herbergt, zoals het dijlepad wat wij echt wel tot onze favorieten rekenen.

117CC5A4-08F3-4F9F-9576-1E014BD1203C

Ik begon aan de vuurput in

Duizend schitterende zonnen, Khaled Hosseini: ik weet dat Khaled Hosseini een geweldige verteller is, maar toch las ik dit boek nog niet, het leest zo lekker weg, maar ik las het nog niet uit wegens te veel andere dingen die voorrang kregen. Deze week zal dat waarschijnlijk ook niet meer lukken, aangezien we vanaf vandaag opnieuw gastgezin zijn voor twee fijne Mexicaanse dames! Deze week belooft dus weer lekker druk te worden!

4 reacties

  1. De Vleeshalle! Ik ben daar toevallig eergisteren gaan lunchen met met mijn beste vriendin (die in Mechelen woont) en ons beider gezinnen. Was heel leuk. Mechelen is serieus vernieuwd met overal nieuwe stadsparktuintjes met veel water, we waren onder de indruk. Heb je geen blogpost met tips voor Mechelen-bezoekers?

    Dat boek van Hoesseini vond ik maar saai. Ik heb mij daar echt moeten doorworstelen. Ik had eerst De Vliegeraar gelezen en daardoor lag de lat nu eenmaal hoog.

    1. Die blogpost staat al heel lang in de steigers, dus zal er eens werk van maken 😉
      Ahja, vond je het boek niet goed? Ik ben er nog in bezig, zal het weten te zeggen!

  2. Hé Elke, wat een fijne tijden beleven jullie toch bij Paula… moest je ooit zover zijn om te verhuren, geef een seintje! Wij zijn Leuvense stadmussen die graag op vrije momenten in de natuur zitten, dus zeker veel interesse 😉

Altijd fijn om iets te horen!