Uit het pakket (week #17): na de feestjes, het rusten en de verjaardagen

DSCF8078

We hebben nog één verjaardag te gaan, die van de oudste zoon in huis én daarna zijn we weer een half jaartje gerust. Eind april, begin mei is het hier altijd alle hens aan dek met het vieren van verjaardagen (hier thuis waar de jarige de uitstap kiest én de kleinste natuurlijk olifanten wou gaan kijken), het organiseren van feestjes (voor de vriendjes en de familie) én het bakken van veel taarten & cake (om al die vriendjes en familie van iets te voorzien), dus gelukkig zijn er ook veel brug- en feestdagen die er dan steevast voor zorgen dat er op tijd en stond ook echt effe tijd kan zijn voor pure rust (hoewel die meestal wel ingeschakeld worden om bijgewerkt te geraken op andere vlakken).

In ons pakket vorig week: selder, wortel, spinazie, jonge prei, ui en bloemkool. We kregen echter dit weekend nog asperges van de oma en opa (fyi die zijn 93 en onderhouden nog steeds een moestuin waarop menig moestuinierder jaloers zou zijn), waardoor de bloemkool wordt meegenomen naar deze week én ik er dus met het huidige pakket erbij 3 zal mogen weg werken, koken met wat binnenkomt blijft dus een uitdaging 😉

Wat ik klaarmaakte afgelopen week:

  • Selder/wortelsoep met versgebakken brood en goeie boter (V)
  • Canneloni met ricotta en spinazie (V)
  • Pasta met ballekes in tomatensaus (op Bob zijn feestje!)
  • Gewokte noedels met vis en jonge prei
  • Asperges a la flamande (V)
  • Entrecote op de BBQ met een typische coleslaw (wortels en witte kool waar ik van die laatste nog een restje had)

Bij elk inspiratiepakket koop ik ook altijd andere producten (vlees, kaas, honing, fruit enz…) om zo systematisch het aanbod van de boeren te leren kennen. Zo hebben we dus (sinds jaren) nog eens een stukje entrecote geprobeerd én ik kan daar heel eerlijk over zijn, het was lang geleden dat we nog eens zo een lekker stukje puur vlees aten, gewoon thuis. Het doet me altijd beseffen hoe goed het hele concept van de buurderij is, waarmee ik bewust ben dat mijn enthousiasme bijna op het irritante af steevast doorsijpelt maar achja, beter zo, toch?

Ik zou misschien toch beter eens een blogkalender opzetten want die 40 dagen elke dag gingen precies een pak makkelijker dan nu aan bijvoorbeeld 3 keer per week komen terwijl er genoeg recepten, wandelingen en ideetjes liggen te wachten… 

4 reacties

  1. Al eens geprobeerd om couscous te maken van de bloemkool (gewoon rauw in de blender gooien)? Verder kan je er van alles aan toevoegen zoals bij een klassieke couscoussalade. Rauwe bloemkoolroosjes worden hier ook soms meegegeven in de brooddoos.

    1. Awel nee, dat heb ik nog nooit gedaan met de bloemkool! Dus gewoon in de blender en dan echt erna gebruiken zoals gewone couscous?

Altijd fijn om iets te horen!