Valencia by bike

Afgelopen week zat ik in Valencia met collega’s van het werk én hoewel we elke dag een aantal uren onze verplichtingen af te werken hadden, zitten er meer dan voldoende uren in lange zomerse dagen om heel wat meer te doen. We huurden een fiets én trokken er – van zodra we konden – elke dag op uit om de stad te verkennen waardoor ik met meer dan voldoende indrukken thuis kwam om te besluiten dat Valencia echt een pareltje is!

DSCF9259

DSCF9288

DSCF9326

DSCF9309

DSCF9377

DSCF9393

DSCF9405

DSCF9397

DSCF9213

DSCF9209

DSCF9226

DSCF9477

DSCF9460

DSCF9440

DSCF9433

DSCF9427

DSCF9178

Wat ik sowieso opnieuw zal doen als we nog eens terug zouden gaan (iets waar de kinderen nu al op uit zijn)

 • Fietsen huren, sowieso! Valencia is een grote stad én hoewel je veel te voet kan doen, is het fietsen er heerlijk. Ik hou niet van fietsen, de man weet dat ook, maar ik moet mijn mening bijstellen. Fietsen in de Turia (drooggelegde rivier), langs de brede fietspaden, het is heerlijk! (ik zag bij de verhuurmaatschappij trouwens ook fietskarren staan) En over de Turia gesproken: wat een heerlijk lang stadspark is dit? Middenin vind je trouwens een geweldige speeltuin waar we zeker een paar uur op de kinderen hadden kunnen staan wachten 😉
 • Tapas eten, elke dag als het kan! Het is dan ook mijn “happy food” én het blijft gewoon zalig om verschillende bordjes met eten te bestellen en te proeven van elk bordje dat op tafel staat.
 • Als het even kan: een kookles volgen. We waren met een internationaal gezelschap in Valencia en op zulke weken worden er altijd activiteiten georganiseerd, ééntje daarvan was een kookles. Ondertussen weet ik perfect hoe ik een echte paella moet maken (die overigens oorspronkelijk uit Valencia komt). Het is iets dat ik al langer van plan ben, om als het past gewoon een kookles mee te pikken op vakantie.
 • Het oude stadsgedeelte bezoeken, de poort, de beurs, de kathedraal (met de zogenaamde ‘echte’ heilige graal waar we geen 8 euro voor over hadden 😉)… prachtige gebouwen, prachtige straten.
 • Genieten van de vele Jacaranda’s in het straatbeeld. Een tijdje geleden botsen we in een tuincentrum op deze prachtige boom met paarse bloemen én sprak ie enorm tot onze verbeelding, de naam alleen al. Nu zag ik hem gewoon staan op straat. Wat een zomers klimaat kan doen!
 • Flaneren langs de kustlijn, het leven aan het water is toch altijd nét dat tikkeltje anders.
 • Verwonderd zijn over de gebouwen van Calatrava. Prachtig zijn ze. Mijn hart gaat van zulke dingen altijd een beetje sneller slaan, eens we daar met de kinderen zijn, zullen we waarschijnlijk ook sowieso het oceanarium moeten bezoeken.
 • Een bezoekje brengen aan de Mercat, dé schoonste overdekte markt die ik al ooit zag.

Valencia is zeker een bezoekje waard, het weer zit daar wel voor iets tussen maar het lekkere eten, de mensen die blij worden van het weinige Spaans dat ik ken, de nieuwe architectuur en de mooie oude gebouwen, de frisse wind in mijn haren op de fiets… ja echt, een heerlijke stad!

7 reacties

   1. Inderdaad supergoed weer gehad, rond 30°. Ze hebben ook fietsen gehuurd en zijn heel enthousiast. Nu ik weet dat er een groot Oceanarium is, staat het met stip op 1 (naast Stockholm) in mijn lijstje citytrips!

 1. Ziet er knap uit! Die jacaranda’s zijn eigenlijk wel grappig. Dat groeit hier gewoon in onze voortuin, en elk jaar kunnen wij in november de bloesems bewonderen. Je hebt hier veel mensen die ook fan zijn, en veel anderen die er een hekel aan hebben, want die bloesems vallen uiteindelijk ook op de grond, en zijn nogal plakkerig en moeilijk op te kuisen. Ik houd wel van zo’n paars tapijt, en wij laten dat dus gewoon liggen. 😊

  1. Oh serieus, groeien die ook bij jullie? Ik ben er echt wel fan van, zo mooi maw ik zou dat paarse tapijt dus ook zeker laten liggen 🙂

Altijd fijn om iets te horen!