Week #1: een aantal bedenkingen

Foto door Magda Ehlers via Pexels

Afgelopen weken heb ik me meermaals voor het hoofd geslagen. Ik bedacht dat het echt idioot was dat ik mijn eigen recepten en weekmenu’s niet meer bijhield op de blog aangezien ik het ook nergens anders doe. Hoe vaak eten we niet iets waarvan ik weken later bedenk ‘hoe zat dat nu weer?’, dus enter nieuwe voornemens om het weer maar eens bij te houden, maar ik heb al geleerd dat als mijn eigen nood hoog is, de kans groter is dat het toch gewoon lukt!

Ik bedacht me ook dat de reden waarom ik geen weekmenu’s meer post samenhangt met het feit dat ik geen foto’s meer trek van het eten, of toch althans geen goede. Ik neem tegenwoordig gauw mijn gsm erbij, maar eigenlijk trekken die foto’s (zeker met donker weer en dus licht aan) op niets (graag hiervoor de ultieme tip in de comments aub ;)) maw het is dus ofwel geen weekmenu-post ofwel eentje zonder foto’s en laat ik maar gewoon voor dat laatste gaan!

Wat we dus aten uit het pakket waarin het volgende zat: witloof, bloemkool, andijvie, wortelen, (rode) paprika’s, kervel en broccoli!

 • Quiche van bloemkool en paprika mét een slaatje volgens dit recept!
 • Spaghetti met paprika, zwarte olijven & peterselie en veel parmezaan.
  Stoof een grote ui, wat look en 2 (rode) paprika’s aan. Giet er een blik tomatenstukjes (400 ml) bij, laat sudderen. Kook intussen de spaghetti gaar en voeg gesnipperde zwarte olijven en peterselie toe aan de saus. Alles goed mengen en bestrooien met parmezaan!
 • Worst met andijviestoemp en mostersaus volgens dit recept (met dank aan Anne om me 15gram te tippen)
 • Rode curry van witte vis met broccoli & wortelen. #eenpansgerecht
  Ik zocht alle restjes witte vis in de diepvries dus geen idee meer wat ik er in draaide 😉 Maar dus, stoof een uitje en wat look, voeg erna roosjes broccoli en blokjes wortel toe. Voeg een blik kokosmelk toe en eenzelfde hoeveelheid water zodat de groenten zo goed als onderstaan, voeg nu currypasta naar smaak toe. Kruid nog extra af met peper en zout! Laat (onder deksel) sudderen tot alles bijna zacht is en leg op het einde de iets ontdooide visstukken bij in de pan. Lekker met rijst!
 • Kervelsoep met balletjes, ik gooi ui, look, kervel, wortel, bouillon en water allemaal in mijn slowcooker en laat dat staan tot het zacht is. Daarna haal ik de mixer erdoor en voeg ik er soepballetjes aan toe! altijd lekker!
 • Tajine van bloemkool met gehaktballen. #eenpansgerecht
  Kruid het gehakt en rol ballen, bak aan in de tajine zodat ze een kleurtje krijgen, voeg de (rauwe) roosjes bloemkool toe, kruid goed af met ras el hanout en zet half onder water (anders heb je teveel vocht op het einde). Zet het deksel op de de tajine en laat langzaam garen. (kan ook zonder tajine of in de slowcooker). Bestrooi op het einde eventueel met (geroosterde) amandelschilfers. Lekker met couscous of brood.
 • Witloof met kip. #eenpansgerecht
  Bak kip aan in een diepe pan zodat ie langs alle kanten een kleurtjes krijgt. Voeg witloof in grof gesneden stukken toe, hussel door mekaar en laat even verder aanbakken. Kruid goed af met peper/zout en nootmuskaat. Voeg (soja)room (eventueel zelfde hoeveelheid melk) toe zodat de kip en witloof bijna onderstaan. Laat sudderen tot alles zacht is. Afwerken met peterselie én héérlijk met stukje brood.
 • Ik bakte ook een driekoningentaart met boon én het beste en makkelijkste recept daarvoor vond ik hier.

Valt het op dat ik nog altijd van simpele eenpansgerechten hou? Er zijn dus zekerheden in het leven 😉 en als je één gerecht maakt, maak dan de witloof met kip. Je gaat het je echt niet beklagen, want het is heerlijk comfortfood!

In de bentoboxen gingen stukjes kaas, tomaat, olijven, stukjes wortel, hardgekookte eitjes en komkommer!

9 reacties

 1. Ha tof dat je iets had aan de 15gram tip!
  Kip met witloof staat in mijn Google Keep nu. Ga ik ook eens maken. We vreten ons te pletter aan witloof sinds de kinderen het huis uit zijn (denk dat er maar eentje graag witloof at).
  Geen fototips, vrees ik. Met mijn telefoon vallen de foto’s van eten vaak ongelooflijk mee.
  Maar een weekmenu zonder foto’s is ook leesbaar hoor 🙂

  1. Jaja merci, ik kijk elke keer ook eens op 15gram, dus heb er zeker wat aan! Haha te pletter eten aan witloof, ge kunt slechtere groenten treffen denk ik 😉 Oh die foto’s van mij echt niet, zo onsmakelijk, of zoals mijn vader zou zeggen ‘precies al eens gegeten geweest’ 😉

 2. Mijn “mosterdsaus” (nog zoiets wat hier de laatste tijd vaak gegeten wordt, ook in combinatie met witloof) gaat als volgt: brikje Soja Cuisine in de pan (geen volledig brikje voor ons twee), opwarmen, klets mosterd erbij, goed doorroeren, eventueel nog wat laten warmen… voila, saus 😉

Altijd fijn om iets te horen!