Aardbeienijs in de winter

Door de lenteprikjes die we de afgelopen dagen kregen, kreeg ik zin in ijs en de kinderen ook. Als de kinderen hun smaak mogen kiezen is het steevast aardbei, de zomer is er echter nog lang niet, dus neem ik mijn toevlucht tot de diepvries. Ik ben geen reclame aan het maken voor AH maar het moet gezegd zijn, hun doosjes met diepvriesfruit zijn gewoon erg handig, niet enkel voor een smoothie in de ochtend, maar ook voor een ijsje in de dag.

DSCF4443

Nodig

  • 400 gr aardbeien
  • 150 gr suiker
  • 1,5 dl room
  • 1,5 dl melk

Doen

  • Aardbeien met de suiker mixen tot een gladde vloeistof.
  • Room en melk toevoegen.
  • Alles in de ijsmachine kieperen of anders omroeren in de diepvries.

DSCF4474

DSCF4477

Noot: Ik kocht jaren geleden een ijsmachine in den Aldi (ik denk dat ze die daar elke zomer nog verkopen) wat een ideale kennismaking was, maar heb die jammer genoeg op 2-3 jaren tijd kapot gedraaid. Ondertussen hebben we geïnvesteerd in eentje van Magimix. Ik zeg investeren omdat het toch duur genoeg is qua aankoop, maar sindsdien komt er hier dan geen diepvriesijs meer in huis en genieten we op regelmatige basis van een vers gedraaid coupke.

Altijd fijn om iets te horen!