Gisteren kwamen drie van de vier kinderen terug thuis van een prachtig KSA-weekend. Met rode wangen en grote wallen zaten ze knikkebollend in de auto. Op weg naar huis vroeg ik hen wat ze wouden eten, want er is niets fijner dan na of voor je warm bad gewoon te kunnen genieten van iets lekkers eens je thuis bent. Ze kozen snel voor mac&cheese, één van de weinige gerechten waar echt iedereen hier in huis grote fan van is, gevolgd door een bananenijsje. Mijn kinderen weten nu eenmaal dat ik er nooit mee inzit om eens iets nieuws te proberen in de keuken dus zocht ik naar een makkelijk recept en vond dat hier.
Nodig
- 300 gr bananen (of 3 middelgrote rijpe bananen)
- 100 gr suiker
- 1,5 dl room
- 3,5 dl melk
- 5 eigelen
Doen
- Klop de eieren met de suiker.
- Snij de bananen in stukjes, kook ze gaar in de melk met room.
- Mix het bananen-room-melk-mengsel glad.
- Kieper het mengsel bij de eigelen en roer om.
- Zet het mengsel in de ijskast om af te koeken.
- Laat het ijs tenslotte in de ijsmachine draaien of doe een beetje zwaardere arbeid door het in de diepvries te laten opstijven en roer af en toe eens om.
Natuurlijk is de bananenijs gewoon lekker zo, maar we smolten er een beetje pure chocolade bij en genoten van de heerlijke combinatie. Het katapulteerde mij helemaal terug naar cinemazalen met de oufti-reclame op groot scherm.
Oufti! Zalig! Voor mij helemaal gelinkt aan cinema Rialto in Oostende. Elke zomer daar op vakantie. Pure nostalgie 😊 en lang vervlogen tijden… Dat bananenijs komt hier ook op de “to cook”-lijst 😉
Grappig dat ik niet de enige ben met oufti herinneringen 🙂 want hier beweert de wederhelft bij hoog en laag dat hij het niet kent (ik denk dat hij het gewoon vergeten is 😉 )