Het inrichten van Paula

DSCF3294

DSCF3226

DSCF3213

DSCF3251

DSCF3259

DSCF3272

De inrichting van ons Paula komt stilaan in het vizier. Het leukste deel lijkt dat altijd wel op voorhand, het meest hatelijke als alles wat je mooi vindt veel te duur is, want in tegenstelling tot je eigen huis waar je met mooie stuks wel even kan wachten, moet hier – met de verhuur in ons achterhoofd – wel alles voorhanden zijn. Je kan namelijk geen huis verhuren zonder bedden, zetels of stoelen aan de tafel. We zijn ook niet van plan om het wat provisoir in te richten en dingen gaandeweg te vervangen, want dat kost ook geld, beter ineens relatief definitief dus.
In ons bijna kinderloos weekend planden we een bezoekje aan de welbekende Zweedse vriend. Het plan was om zaterdagochtend uit bed te springen en als de wiedeweerga voor openingsuur richting keuzestress te sjezen, lekker vroeg, de winkel helemaal voor ons alleen. Dat was het plan. De realiteit was dat Bob lekker kwam knuffelen bij ons in bed, dat er nog pannenkoeken over waren van de dag voordien en we uitgebreid ontbeten, dat de koffie te lekker smaakte dat ik een extra tas wou, dat de douche zo zalig was, dat ik de tijd nam om mijn nagels te lakken en dat Bob dat ook wou en dat we dus pas tegen de middag arriveerden en met logisch gevolg de winkel helemaal niet meer voor ons alleen hadden 🙂
Ik besloot slim te zijn en van alles wat we leuk vonden foto’s te trekken van de naam en de prijs zodat we achteraf de foto’s maar moesten bekijken om de afmetingen op te zoeken, want niets zo irritant als daags nadien niet meer op de naam vol umlauten komen en dan maar weer opnieuw de hele catalogus te moeten doorzoeken.
Inrichting doet zoveel en we willen een combinatie van knus en gezellig, maar ook wel van strak, luchtig en licht. We weten ook allebei heel goed wat we niet mooi vinden maar beseffen dat als we echt ons goesting zouden mogen doen (lotto winnen enz) we er overal een extra nul kunnen achter plaatsen. Het zal dus een goede mix moeten worden van overblijfsels die we pimpen en kraak verse bouwpakketten die we hacken. Toch wel spannend en hopelijk krijgen we op het einde één geheel.

2 reacties

  1. Het loont enorm de moeite om via de .nl website van Ikea prijzen te vergelijken. Soms tot 100 euro verschil wat het voor grotere aankopen interessant maakt naar Breda of Eindhoven af te zakken!

    1. Ja het schijnt zo he, we dachten dat niet te doen omdat we ze graag wouden laten leveren (en het anders ook wel lang rijden is zelf vanuit Nederland), maar misschien moeten we dat toch echt gewoon goed onderzoeken! Merci om ons er terug aan te doen denken!

Altijd fijn om iets te horen!