De beentjes strekken in Poupehan

dscf8857

dscf8876

dscf8900

dscf8921

dscf8932

dscf8938

dscf8943

dscf8959

Zoals altijd als we een bezoekje brengen aan Paula, strekken we de beentjes, liefst ergens in een mooi bos of op een mooie plek. We hebben daarvoor een aantal opties die we steevast ‘bewandelen’ (haha):

 • Oude wandelingen die de wederhelft en ikzelf ondertussen ook vanbuiten kennen
 • Geocache wandelingen: toertjes met een aantal op te rapen geocaches, in de Ardennen liggen ze daarmee vol. Heel leuk! (je wandelt een paar km en hebt er ineens 10 extra ‘gevonden’ bij!)
 • Wandelgidsen of stafkaarten met aanduidingen (maar die liggen nu allemaal in dozen die hopelijk nog leesbaar zijn)
 • Routeyou via de app of online (zeer handig!)

We waren van plan om nog eens naar het graf van de reus in Botassart te gaan, maar door het jachtseizoen (dat heb je dan weer wel in dit seizoen) geraakten we het bos niet in. We moesten dus snel een andere (korte) wandeling zien te vinden en gelukkig is er dan 4G en RouteYou waar je op plaatsnaam kan zoeken en ineens alle wandelingen uit de buurt kan zien. Zo kwamen we uit op deze wandeling, van maar een kleine vier kilometer. Ideaal om snel even de beentjes te strekken. Op de route lagen ook nog een aantal geocaches (jiehaa 4G) en zodoende vertrokken we op pad. De kinderen kiezen altijd zelf of ze stapschoenen of laarzen aantrekken en off we go. Binnen de kortste keren hebben ze een stok gevonden (waar ze elkaar even vroeg mee bekampen, maar swat…), zijn er altijd wel plassen onderweg waarmee ze de waterdichtheid van hun schoeisel willen testen en liggen er ontelbaar veel interessante opraapbare dingen in het bos. Wandelen is zo fijn en ik besef dat er een moment zal komen dat ze dat grondig beu zijn, maar dan doen we gewoon eens ‘Les échelles’ (hoewel ik dan niet weet of ik nog mee durf :))
Het werd eigenlijk nog spannender dan verwacht toen we compleet de weg kwijt geraakten en ons Mies haar tutu (het kind heeft echt wel andere rokjes, maar ook een ijzeren wil) in gevangenschap werd genomen door tientallen doorns, maar het zijn dan ook net de momenten dat ze over bomen moeten klimmen en onder takken moeten kruipen die een wandeling wel heel plezant maken natuurlijk. We deden er anderhalf uur over en het was de aanrader op RouteYou waard.

3 reacties

 1. Hoi,

  Ik volg je nu al een tijdje via Instagram, en ik zie dat jullie samen veel plezier beleven aan Geocaching…
  Wij wandelen zelf ook heel graag, maar jammer genoeg onze kroost nog iets minder. Misschien is dit wel een leuke manier om hen warm te maken. Waar halen jullie inspiratie? Of heb je tips van een site die het even uit de doeken doet?
  Die app ziet er inderdaad ook al super uit!

  We gaan overmorgen naar Luxenburg op weekend, nabij Echternach, als je toevallig tips hebt voor daar in de buurt?

  Veel groeten, Maaike Stoefs

  1. Hoi dag Maaike

   Super dat je hier een reactie achterlaat! Om te geocachen verwijs ik je graag naar Annelyse: http://annelyse.be/geocachen/ zij heeft er een hele grondige en duidelijke uitleg over geschreven! Eens je een account aanmaakt en ergens bent, open je de geocache app en zie je overal geocaches (en eventueel routes) liggen, maar je kan altijd op voorhand eens piepen op de website http://www.geocaching.com/ of er enkele liggen in de buurt waar je logeert. Open een geocache, bekijk de uitleg en de reacties en je weet meestal wel snel of het een leuke is. Voor ons is dat dé manier om ‘langere’ wandelingen te doen. Om de 500 meter een schat zoeken, is zo handig om de beentjes in beweging te houden 🙂 Wij hebben wel een premium account zodat we via de app ook verder dan een straal van 10 km kunnen zoeken en soms zijn er ook echt hele leuke premiumcaches te vinden (maar hebben dat pas genomen toen we merkten dat we het echt vaak deden).
   We zijn toevallig een aantal jaren geleden in Echternach geweest en eigenlijk is dat op zich best een leuke stad, kleurrijke huizen rond het marktplein, mooie basiliek en vele grote parken, in de buurt heb je trouwens ook een prachtig gebied om te wandelen (http://www.mullerthal-trail.lu/) geen idee of er echt kortere routes zijn voor kortere beentjes, maar daar zal je ginds misschien wel wat info over kunnen krijgen.
   Heel veel plezier in elk geval!

   groetjes
   Elke

   1. amai,
    Bedankt voor het antwoord!
    Ik probeer dat deze week nog eens uit te zoeken en dan kunnen we dat eens proberen!

Altijd fijn om iets te horen!