De zon op het bord

Hoe guurder de temperaturen, hoe warmer de keuken. Bij het opstellen van dit weekmenu had ik duidelijk veel goesting in zon op het bord. Deze week is ook de laatste week voor de herfstvakantie en daar is hier niemand rouwig om, al zeker niet 3/4e van de kinderen die op het einde van de week vertrekken op weekend met die geweldige KSA. Aangezien ons huis dan op één kind na, leeg is, kort ik de week een beetje in, maw ik heb net inkopen gedaan voor vijf ipv zes gerechten. We zullen wel zien wat het weekend ons brengt!

  • Pittige kiptaco’s uit het beste Mexicaanse kookboek, geschreven door de winnares van één van de eerste Masterchef’s die ik ooit zag, moet toch al zo’n tien jaar geleden zijn, maar tot op heden eigenlijk nog steeds één van de leukste kookprogramma’s. Haar pittige kipvulling is geweldig makkelijk en heerlijk in combinatie met zure room, koriander én veel guacamole!
  • Nog eentje uit haar kookboek: stoofschotel van spek, bonen en pompoen met groene rijst. Herfst met een vleugje Mexico!
  • Linguini met venkel, tomaatjes, scampi van Jeroen Meus.
  • Het is toch al een tijdje geleden dat ik nog eens Jambalaya maakte (rijstschotel uit de Cajun keuken), nochtans hou ik van de rokerige smaak ervan, maar soms vergeet je nu eenmaal gerechten, om ze dan later weer opnieuw te ontdekken. Ik hoop door het hier allemaal te documenteren, ik misschien mijn favoriete klassiekers beter ga onthouden. Ach, wat maak ik mezelf toch wijs? 🙂 Ik wil wel eens een veggie versie proberen en hoop dat die net zo lekker is!
  • Deze week stonden er nog geen aardappelen op, dus wat beter dan een ovenschotel met puree? Ook weer een vegetarische variant met bloemkool, oude kaas en quorn gehakt.

Omdat het toch niet altijd rode soep moet zijn, deze keer groene (broccoli) maar ik ga ze omkopen met ballekes 🙂

Altijd fijn om iets te horen!