Er zijn best wel wat recepten die al lang meegaan in dit huishouden en er zijn er ook die al meer dan één keer meegingen op reis, maar de setting die we hadden op onze reis door Zweden & Noorwegen, daar krijg ik tot op de dag van vandaag nog steeds een warm gevoel bij (toch nog een beetje Lente dan) én gelukkig pakte ik toen ook al maniakaal veel foto’s 😉 want veel idyllischer kan een pannenkoekenmoment haast niet zijn.
Het zit hem zo, de pancakes van Nigella komen uit het boek Nigella Express én is eigenlijk een pancake-mix die je op voorhand maakt waardoor je a la minute slechts een eitje, wat melk en boter nodig hebt om een stel heerlijke pannenkoekjes te maken. Ideaal voor een ochtend waarop je wel zin hebt in een zalig ontbijtje maar absoluut geen zin hebt te veel moeite te moeten doen.
Nodig op voorhand
- 600 gr bloem
- 3 el bakpoeder
- 2 tl baking soda (als ik het niet in huis heb, gebruik ik zelfrijzende bloem ipv gewone bloem of extra bakpoeder, maar het beste resultaat krijg je wel met baking soda)
- 1 tl zout
- 40 gr vanillesuiker
Je mengt dit goed en zet dit weg in een pot die je kan afsluiten (of tupperware doos zoals wij doen op vakantie)
Nodig als je pancakes wilt maken (15 stuks ongeveer)
- 150 gr van het bovenstaande mengsel
- 1 ei
- 250 ml melk
- 1 el gesmolten boter (ik gebruik vaak gewoon bakboter uit een bus)
En je doet:
- Meng alles goed
- Zet een pan op een relatief hoog vuur
- Neem een iets grotere lepel (maar geen pollepel want je wilt kleine pannenkoekjes) en schep 2-3 lepels deeg in de pan (bij mij passen er altijd net 3 in één pan)
- Van zodra er bubbels komen op de bovenzijde van een pannenkoek, draai je hem en wacht je even tot je hem ziet rijzen, daarna haal je hem eruit.
- Gewoon lekker met bloemsuiker of fruit
Smakelijk!
Tip: ik plak altijd een beschrijving van zulke dingen op de pot waar het inzit, zodat ik – eens ik het wil maken – niet meer op zoek moet gaan naar het recept!
Ik doe mee met 40 dagen bloggen, meer info hier en alle deelnemers vind je hier! Nog 5!
Dat is een leuk idee, ik ga dat ook doen. Minder werk om pannenkoeken te maken en zoals je zegt, gemakkelijk om mee te nemen op reis.
Tof! Laat het smaken!
Tof, dat ga ik dit weekend eens proberen! PS: vanwaar de leuke glazen op de foto?
Super, én die glazen komen van CASA en Blokker, een paar jaar geleden al wel tijdens de zomer!
Net klaargemaakt – hoe makkelijk is dit! Op 10 minuten eten, mengsel maken inclusief! Viel keihard in de smaak hier. Heb ook jouw tip gevolgd door het recept op de doos te plakken, zo kan mijn man ze ook maken 😉
Blij dat het in de smaak viel! En dat van dat recept, haha ja zo had ik dat niet niet bekeken 😉