Maak je eigen app (36/40)

Screenshot_2018-03-21-17-24-26

Ik moest voor de belevingsdagen (waarbij leerlingen secundair onderwijs komen proeven van het hoger onderwijs) een workshop geven, alleja, het is te zeggen, ik gaf mezelf op want ik voel me op zo’n momenten altijd een beetje te snel aangesproken 😉 Er zijn echt geweldig veel leuke dingen die je IT-gerelateerd kan doen, maar ik koos ervoor om een app met de leerlingen te maken aangezien dat dat 1) leuk is en 2) je echt iets in handen hebt om mee naar huis te nemen om trots thuis te laten zien.

Ik gebruikte de gewedige appinventor van MIT en baseerde me op één van hun lesjes voor Hour of Code en ging daarmee aan de slag om samen een app te maken waarmee je kan droedelen, het liefst op een foto en in verschillende kleurtjes. Ook al ziet de app er knullig uit én had ik vandaag weer zo een typische lading ‘zwaar mannen’ die absoluut niet gediend waren met wat lesjes én vooral goesting hadden om gewoon door facebook te scrollen waardoor ik echt op mijn strepen moest staan  (mensen uit het onderwijsveld weten perfect hoe dat gaat), ik had ze allemaal mee, zo mee dat ze achteraf niet van hun app konden blijven en heel open en vrolijk vertelden over wat ze zouden gaan studeren. Heerlijk zijn zulke lessen, bakken energie, jongeren die per definitie geen goesting hebben, toch aan het werk krijgen. #melike

Aangezien ik altijd schrik van de respons die ik krijg op posts over digitale tools, deel ik hem hier ook. Al wie thuis is in Scratch gaat hier snel mee weg zijn én al de andere: gewoon erin duiken als je daar zin in hebt! Je mist natuurlijk mijn uitleg, maar ben er zeker van dat het zonder ook wel zal lukken 😉

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [1.53 MB]

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!