De 5 zintuigen: smaak (37/40)

DSCF4737

Zoals je al kon lezen doe ik aan de 5 zintuigen, na ruiken, tast en zicht, kies ik voor smaak:

  • Mijn favoriete smaak is vooral fris, dat is geen echte smaak, maar ik hou van vanalles: zoet/zuur/bitter/zout maar altijd in een frisse versie én niet de vollere variant. Je doet me meer plezier met een voorgerecht dan een dessert en ik zal aan een buffet altijd de koude kant kiezen ipv de warme. De wederhelft kiest resoluut het tegenovergestelde en de kinderen eigenlijk ook dus mijn eigen favoriete smaken komen veel minder tot uiting in ons weekmenu dan ik wel zou willen, maar ach, als je weet dat de liefde door de maag gaat 😉 (oja en je eigen smakenprofiel kan je hier testen, best wel leutig, kwam ik net op uit!)
  • Mijn minst favoriete  smaak is – verrassing oh varrassing – geitenkaas. Ik haat het, sorry voor alle liefhebbers! Mijn maag keert al om bij het passeren van een geitenwei… serieus.
  • Mijn meest onweerstaanbare is zoet als in (schep)snoep en m&m’s en chocotoffen. Ik dacht dat dat met de jaren wel zou overgaan, maar eens ik begin heb ik vreselijk veel moeite om ermee te stoppen, dat is gewoon zo, ik kan me echt ziek eten. Belachelijk eigenlijk, en maar snoepjes – wegens niet gezond – weigeren als de kinderen erom vragen, maar wel stiekem in de kast zitten.
  • Uit de kindertijd heb ik weinig echt bepaalde smaken omdat mijn moeder minstens even graag als ik in de keuken staat (ja, je moet de liefde voor het koken ergens vandaan halen) en ook in mijn kinderjaren als veel experimenteerde. Wij aten al veggie toen dat nog ‘natuurvoeding’ heette, meegebracht uit de winkel van mijn tante (zowat de eerste natuurvoedingswinkel in heel Mechelen als ik het me goed voorheb) maar er is één ding dat we altijd aten als we van kamp terug kwamen: gebraden kip met appelmoes en kroketjes, én drie keer raden wat ik zo goed als altijd maak als de kinderen van kamp of weekend terug thuis komen? Yep, inderdaad… heerlijk comfortfood.

4 reacties

Altijd fijn om iets te horen!