Fietsen door Kopenhagen

dsc_0138

dsc_0247  dsc_0218 dsc_0193  dsc_0177 dsc_0189

dsc_0050  dsc_0016 dsc_0114

dsc_0109

dsc_0258

We spendeerden twee dagen (eigenlijk eerder anderhalve)  in Kopenhagen, tijdens onze rondreis door Denemarken,  omdat we niet zeker wisten of dat doenbaar was met kleine Tuur, nu zouden we zeggen ‘jaahaa absoluut’, maar toen waren we nog beginners 🙂 De eerste halve dag spendeerden we in de buurt van het hotel waar we logeerden en kwamen daar een Deen tegen die gek op België was, altijd leuk! De dag erna was voor sightseeing, en hoe beter dé fietshoofdstad van Europa bezoeken dan zelf met de fiets eropuit te trekken? Je kan de stad verkennen met de typische stadsfietsen die je overal vindt,  maar ook met fietsen van een verhuurdienst, wat wij deden, aangezien ze daar ook helmen, fietskarren, zitjes en mandjes verhuren. We kregen een kaart mee en trokken er op uit, langs alle hoogtpunten van de stad: de nieuwe mooie architectuur aan de gezellige kleurrijke Nyhavn,  Rosenberg Slot en de prachtige tuin, het koninklijk paleis, de Kleine Zeemeermin die we eerst niet vonden wegens ‘te klein’ :), de leuke winkels en natuurlijk de vrijstad Christiania waar we geen enkele foto durfden te nemen maar waar ik nog altijd de wietgeur ruik als ik eraan denk.

We zagen voor het eerst ook bakfietsen, daar in Kopenhagen, en als we konden hadden we er zelfs direct één meegepakt naar huis, dus eens terug in thuis schaften we ons een paar jaar later de grootste (voor alle kinderen die nog zouden komen :)), die we toen konden vinden, aan. Nog steeds een geweldige aankoop en te danken aan onze eerste citytrip met kind!

Kopenhagen dook niet in ons hart, maar dat wijten we aan de te korte duur van de trip, ooit gaan we zeker terug, al was het maar om Tivoli te bezoeken, waar we toen – wegens tijdsgebrek – met lede ogen voorbij reden.

Altijd fijn om iets te horen!