Heerlijke picknick/BBQ-plekjes in de Ardennen

DSCF1301

Deze zomervakantie staat in schril contrast met hoe we anders vakanties liefst willen invullen: op avontuur gaan, nieuwe dingen ontdekken, ergens naartoe trekken waar we nooit eerder gingen. We hadden wel plannen in die richting, maar eigenlijk deden we weinig moeite om ze effectief uit te voeren. Toen we een paar weken terug dan uiteindelijk achter de computer belandden en één muisklik weg waren van een citytrip keken we mekaar aan én voelden we allebei dat we er eigenlijk weinig zin in hadden om onze koffers te pakken én er weer echt op uit te trekken. Na een gans (school)jaar op kruissnelheid wouden we het deze zomervakantie gewoon echt eens een pak trager gaan doen. We hebben nu eenmaal een geweldige plek in de Ardennen, waarom zouden we niet gewoon daar zoveel mogelijk zitten? Nog elke dag, met deze hitte, ben ik blij dat we dat deden want aangezien ik niet functioneer boven 30°C, zie ik mezelf bij nader inzien ook echt geen kinderen zwetend en puffend door een nieuwe stad loodsen.

Door De Columbus te volgen had ik op voorhand ook wel een heel duidelijk beeld van hoe dat trager er dan moest uitzien (ohja, natuurlijk zo ben ik dan ook wel): een bospadje naar een plekje aan het water, kinderen die in zwempak dammen bouwen, een flesje rosé in dat water, een worstje op de BBQ, een boekje erbij of weetje, gewoon eigenlijk zalig nietsdoen. Toen ik dat vertelde aan de man was die natuurlijk onmiddellijk sceptisch maar een Google-zoekactie later bleken de Ardennen eigenlijk vol te zitten van zulke plekjes, helemaal gereglementeerd enal, het enige dat je moet doen is je kolen meepakken (eventueel een rooster, want we moesten de eerste keer improviseren) en vooral je vuilnis achteraf terug opruimen (zo irritant om te merken dat niet iedereen dat doet, toch?).

En zo vonden wij ons plekje, meer dan één zelfs én dacht ik dat ik vast niet de enige was die ook wel naar zo een klein stukje heerlijkheid op zoek is?

DSCF9761

DSCF1267

DSCF1231

DSCF9857

DSCF1251

DSCF9808

DSCF9796

DSCF9840

DSCF0053

14 reacties

  1. Eigenlijk niet he, maar ik weet nu al dat ik daar – eens compleet uitgerust enal – waarschijnlijk weer anders over zal denken 😉

 1. Zalig! Echt waar. En zo doe je energie op om op koelere dagen een nieuwe stad te verkennen met de kinderen. Een mens heeft dat soms nodig, dit zalige nietsdoen. Wij noemen dat domweg nietsdoen, maar dat is niet nietsdoen. Het is echt heel veel. Ik ga niet beginnen opnoemen wat het allemaal is. Maar het is goed. Het doet deugd.

 2. zalig, mooi plekje en foto’s, goede improvisatie van bbq , maar waar is dat plekje “ongeveer” ? Bij welk riviertje ?
  Ik ken wel enkele mooie barbecueplaatsen, maar meestal zijn deze dan overbezet, en is de rust verdwenen…
  dus een tipje van de sluier ?

  1. Ja natuurlijk! Ik was dus daarnet zelf aan het zoeken hoe het noemde maar ik vond het niet meer onmiddellijk want ik laat me lekker gemakkelijk voeren 😉 maar net aan de man gevraagd en hij zegt dat het langs Les Alaines is, ergens tussen Les Hayons en Cornette!

  1. Ja dat is het! Ge zou daar in principe met de auto in kunnen maar dat doen wij niet, wij parkeren hem langs de kant van de weg (plek genoeg) en dan op het gemak een paar honderd meter (echt niet ver) wandelen, dat maakt het eens zo rustig!

   1. Kunt u mij toevallig de juiste adres bezorgen waar ik mijn adres moet parkeren

 3. in het voorjaar bezochten we “la plage de nawes”, nabij Herbeaumont. Een mooi plaatsje, picknick en ideale “zwem- en speelzone” voor onze kleinkinderen. Dit stond op het lijstje in combi met een bezoek aan de ruïne van Herbeaumont met zijn vele mooie uitzichten. Ietsje verder dan la plage was er nog een barbecueplaats, tevens bij een riviertje. Helaas waren beide zones overbevolkt en zijn we er niet gebleven. Er start bij de eerste plaats een wandeling nl Pierre Perrin, waarschijnlijk wel heel mooi, maar ook gevaarlijk voor met kinderen ??? Ik lees dat jullie in deze buurt regelmatig wandelen, hebben jullie ervaring met deze wandeling ?

  1. Oh, Pierre Perrin, die hebben we nog niet gedaan, maar je brengt ons op ideeën, misschien doen we die morgen wel én zullen dan wel verslag uitbrengen 😉

Altijd fijn om iets te horen!