Kinderfeestjes: thema (een sluwe/slimme?) vos!

Desktop

Is er nu alweer een week voorbij? Wat gaat de tijd nog sneller nu de avonden langer worden en de zomer ineens niet meer om de hoek loert maar er gewoon is. Vorige week hadden we het ‘vosjes’-feest van Mies en genoten we van de eerste echte warme dagen, met kinderen die op blote voeten door het gras liepen in de tuin en daar met smaak hun ijsje of fruitsla (of allebei) verorberden.

DSCF7574

Maar het vosjes-feest dus. Sinds Mies tijdens haar wolvenperiode een vosknuffel kreeg is ze helemaal in de ban van het diertje en moest er wel eens een vosjes-feest van komen. Een vos is niet echt het meest sympathieke dier ooit, én dat is de dochter voor alle duidelijkheid wel 😉 dus ik gooide het sluwe van de vos overboord en richtte me alleen op de dapperheid, de intelligentie en het doorzettingsvermogen met een schattenjacht adhv puzzels en raadsels.

DSCF7445

DSCF7449

DSCF7539

DSCF7543

Enerzijds zorgen grotere kinderen voor minder rust ’s avonds in de zetel of aan het bureau, anderzijds kan je hen ook echt inzetten om je te helpen (en dat nog keigraag doen ook voor alle duidelijkheid win-win dus ;)) Tuur tekende de vos van de uitnodiging over op groot karton en schilderde alles in. Erna sneden we de vos in 7 stukken (ahja 7 jaar) en op elk stukje stond een een hint voor de nieuwe verstopplaats waar ze een opdrachtje moesten doen wat ging van ‘kleur je vosje‘ (op krimppapier die later sleutelhangers werden  – krimppapier is papier dat je in de oven steekt en plastiekachtig wordt, je vindt dat eigenlijk overal in eender welke hobbywinkel)(tips: 1) de beste vind je volgens ons in De Banier 2) als het krult terug opwarmen in de oven en randjes uit de oven plathouden met iets vlaks erop, maar natuurlijk niet te zwaar zodat het niet breekt!), ‘verkleed je’, ‘zoek het juiste woord’, ‘los deze rebus op’, ontcijfer de tekst (spiegelschrift op de glazen douchewand, was een toppertje!) enz… Onderweg had ik met washi-tape een parcours geplakt op de grond (gebruik goedkope tape!) en zodoende hinkelden ze van de ene plek in het huis naar de andere.

DSCF7462

DSCF7480

DSCF7482

DSCF7491

DSCF7500

DSCF7517

Op elk puzzelstuk stond ook nog een letter zodat ze bij het puzzelen pas helemaal op het einde de verstopplaats van de schat konden vinden (met snoepjes natuurlijk). De jarige wou daarna spaghetti met balletjes en ijs met fruit én ja, als we dan toch bezig zijn…

DSCF7553

DSCF7557

DSCF7568

Ook al waren er minder kindjes dan verwacht (paasvakantie enz) ons Mies trok zich er weinig van aan, lachte voluit voor de obligate groepsfoto en geniet tot vandaag nog altijd een beetje na!

DSCF7572

Binnekort staat er hier trouwens een slijmfeest gepland… ik hou je op de hoogte van al onze mislukte pogingen 😉

4 reacties

  1. Een slijmfeest!! Je zal je statistieken nogal de hoogte in zien gaan. Slijm is hier zó populair, dus ik neem aan aan de andere kant van de bol ook. We kijken er al naar uit. 😊
    Zag er een super vossen-feestje uit ook. Geweldig, hoe jij altijd een volledig feest weet uit te werken rond eender welk thema. En dat van die grotere kinderen die willen helpen, is hier ook al goed van pas gekomen…

    1. Haha, ja alles voor de statistieken he 😉 nee, het is hier wel enorm populair maar op de één of andere manier redelijk ver van ons bed geweest tot nu dus met de dochter die jarig was en slijm kreeg voor haar verjaardag en het nieuwe thema geboren was!
      (en merci, ik doe dat dan ook graag he!)

Altijd fijn om iets te horen!