Kinderfeestjes: thema ridders & prinsessen

Ridders & prinsessenfeest 597

Ridders & prinsessenfeest 417

Carnaval 014

Carnaval 039

Ridders & prinsessenfeest 019

Ridders & prinsessenfeest 103 Ridders & prinsessenfeest 300Ridders & prinsessenfeest 227

Ridders & prinsessenfeest 194 Ridders & prinsessenfeest 200Ridders & prinsessenfeest 013

Ridders & prinsessenfeest 649 Ridders & prinsessenfeest 667 Ridders & prinsessenfeest 765 Ridders & prinsessenfeest 846 vissen & voorbereiden tuur feestje 070 vissen & voorbereiden tuur feestje 074kasteel---ridder---prinses

Het allereerste feestje dat we ooit deden was voor een 5-jarige Tuur was denk ik het meest stereotiepe verjaardagsfeestjesthema ever, want welke kleuter wil er geen ridder of prinses zijn? We gingen er in elk geval vanaf dat eerste feestje volledig voor. De wederhelft kroop achter het naaimachine en stikte voor iedereen in ons toenmalig 5-koppig gezin een geweldige outfit. Ik kreeg een prachtig roos kleed aangemeten en dichterbij een echte trouwjurk ben ik nooit meer geraakt 🙂 Hij gebruikte geen patroontjes en nam geen maten (tenzij op de stof liggen en er rond knippen daarvoor kan doorgaan) maar hij wist verdorie goed wat hij zou doen. Ik ben jaloers op zijn kunde aan het naaimachine die hij geërfd heeft van zijn moeder en ik weet dat het een kwestie van doen is, maar zelfs de draad door de veel te kleine opening van een naald krijgen, vind ik al best een uitdaging op zich. Ik zorgde dan maar voor de accessoires als in kroontjes, zwaarden en grote diamanten ringen.

We wisten niet goed waaraan we begonnen toen we dachten dat het fijn was om de hele klas uit te nodigen, alle 24 kindjes, maar gelukkig was er de slimme juf die zei: ‘nee, joh, niet doen, hou het maar op de helft’ 🙂 en dus zo geschiedde dat er bij elk feestje hier in huis al snel een veelvoud van ons eigen aantal, aan extra kinderen rondloopt.

Het was een feestje zoals wij dat kenden uit onze jeugdjaren: van twee tot vijf op woensdagnamiddag met een stapel pannenkoeken om te verorberen zo ergens te midden van het hele feestgedruis.  Ik wist toen al wel dat ik ze zou moeten bezig houden en dat deden we met kleurplaten, het versieren van een kartonnen schild en een ‘reis rond de wereld’-achtige speurtocht door ons eigen huis. Over stoelen, onder matrassen en wasmanden :), door alle kamers, op weg naar het bovenste verdiep waar een draak en een schat met veel snoep en plastieken munten verborgen zat. Dat we te laat beseften dat we een aantal kinderen de stuipen op het lijf hadden gejaagd door de kreten uit de drakenkamer was wel minder, maar zo werd het echt wel een feestje om nooit te vergeten 🙂

4 reacties

    1. Ja he, ze waren nog zo klein! Het is leuk om zo af en toe eens terug in de archieven te duiken! Leuk trouwens dat je een reactie achterlaat!

Altijd fijn om iets te horen!