KIVV Courgetterollen met ricotta en kaaspuree

Koop het boek, dat is het enige dat ik kan zeggen want het is zijn geld – in tegenstelling tot vele vele vele andere kookboeken – echt waard. Ik krijg hier geen steekpenningen voor, maar als iets goed is, dan moet het ook gewoon gezegd worden. Vegetarisch eten lijkt op slag helemaal niet zo moeilijk meer en zo moet het, dat vlees, die vis, het mag geen gemis zijn op ons bord, want dan wordt het een te grote opgave, een beetje zoals de fiets nemen als het regent en de auto gewoon voor de deur staat, dus ja ik ben enthousiast en dus moeilijk in bedwang te houden dan, je kent me ondertussen wel 😉

IMG_9908[15748]

Nodig

Dit werd gebasseerd op de aubergine met ricotte uit de oven

 • 1-2 courgetten afhankelijk van de grootte, ik nam anderhalf omdat het een halve courgette duurde eer ik wist hoe ik zou snijden 😉
 • potje ricotta
 • verse kruiden (veel) (ik heb diepvriespottekes want ik heb geen groene vingers, echt niet)
 • passata (een halve fles)
 • aardappelen voor puree
 • parmezaan

Doen

 • Zet de aardappelen op voor de puree
 • Snijd de courgette(s) doormidden en daarna in lange plakjes (geen rondjes dus)  van 2 mm dik, neem je tijd, want je vingers zijn best kostbaar en je hebt niet zoveel extra courgetten in huis
 • Hussel de courgetteplakjes door wat olijfolie en kruid ze met pezo (in tegenstelling tot mme doe ik dat wel inoliën want zoals Nigella ooit zei: ‘Butter the meat, not the grill’ en anders plakken die soms aan mijn pan)
 • Grill ze aan, langs beide kanten, in een hete grillpan
 • Meng de ricotta met de verse kruiden
 • Neem een courgetteplakje, leg er een lepel ricotta op en vouw of rol toe, leg in een ovenschaal, overgiet uiteindelijk de ovenschaal met passata. Kruid & werk af met geraspte parmezaan. Zo’n 15 min op 220°C
 • Maak aardappelpuree (om hem lekker smeuïg te krijgen: genoeg melk en boter samen opwarmen en daar de aardappelen bij en dan pureren) en voeg er naar believen parmezaan en nootmuskaat aan toe!

Smakelijk!

4 reacties

 1. Hm, klinkt heerlijk (net als die pasta met champignons en spinazie). Het boek staat op mijn moet-ik-kopen-lijstje, maar het maandelijks boekenbudget is op, dus ik moet wachten (grmbl). Ik zwier dit alvast op mijn Pinterest!

  1. Qua zelfbescherming kan dat anders toch ook wel tellen zo een boekenbudget, en als je er na een maand nog altijd zin in hebt om het te kopen, dan ben je echt wel zeker wat je volgens mij echt wel miskopen bespaart!

Altijd fijn om iets te horen!