KIVV Gnocchi met tomatenpesto en rucola


Ok, ik geef het toe: de foto spreekt niet echt tot de verbeelding of zoals mijn vader zo schoon zeggen ‘het is precies al eens gegeten geweest’ 😉 maar laat je niet bedotten want het is heerlijk en ik was gewoon te laat met bedenken dat ik een foto wou waardoor ik al helemaal geen zin had om daar veel moeite voor te doen. Swat dat gezegd zijnde, zet dit maar op je weekmenu van volgende week: lekker, snel & simpel, veggie en helemaal kindvriendelijk!

Nodig

  • Gnocchi (je kan zot zijn en die op een drukke werkavond zelf maken, maar koop hem maar gewoon in de versafdeling van de supermarkt, laat je ook niet bedotten door de hoeveelheid in een pakje, het vult serieus) voor ons voldeed 1 kg.
  • 250 gr verse tomaten ontpit (zou kunnen dat blik ook werkt, maar geen idee hoe het dan uitdraait)
  • Handvol verse basilicum
  • Een teentje look
  • 50 gr pijnboompitten
  • 100 gr parmezaan
  • Olijfolie
  • Handvol rucola
  • peper & zout

Maken

  • Voeg de tomaten, basilicum, parmezaan (rasp hem best wel), pijnboompitjes en look samen in de blender en mix, voeg olijfolie toe om het een beetje smeuïger te maken, maar echt veel hoeft er niet in, je zal dat wel zien. Kruid af met peper en zout
  • Kook de gnocchi,, 2 minuten of tot ze komen boven drijven
  • Kieper alles samen en bestrooi met wat rucola en eventueel wat parmezaan.

Smakelijk

Altijd fijn om iets te horen!