Week #41 Over sterren en geitenkaas

DSCF1742

Afgelopen week was ik de helft vergeten in te laden in mijn virtueel winkelmandje waardoor we wat moesten improviseren met hetgeen ik wel had ingeladen en waardoor we de gnocchi en risotto meepakken naar deze week. Vegetarisch koken gaat hoe langer hoe beter maar ik merk dat ik één grote tekortkoming heb in het hele vegetarische verhaal: ik lust nl geen geitenkaas en het is opvallend hoe veel veggie gerechten er opgeleukt worden met dat goedje. Ik heb het nochtans al genoeg geprobeerd maar ik lust het echt niet en meer, mijn neus begint steevast gevaarlijk omhoog te krullen bij het gewoon ruiken ervan. Geitenkaas is dus iets dat nooit op ons weekmenu zal komen, tenzij iemand een tip heeft om dat te leren eten? Dat gezegd zijnde hebben we de komende week wel wat stevig eten verdiend aangezien we afgelopen weekend bij Paula hard hebben gewerkt. Geen boswandelingen, maar dingen op orde zetten zoals de kachel het komende jaar voorzien van hout, 7 stère versasten de kinderen en wijzelf van op den oprit naar de kelder binnen en puzzelden jenga-gewijs de halve kelder vol . Ondanks de vele helpende handen (die vier kinders leveren zo nu en dan echt wel op ;)) duurde het toch wel even voor alles gestapeld was. In tussentijd vezen we nog wat kasten in elkaar voor al het buitenspeelgoed dat – buiten de slee – stilaan zijn plekje binnen nodig heeft. Veel gewerkt dus en in de auto naar huis stelde ik  het volgende menu samen (en nu maar te hopen dat de bestelling deze keer wel compleet is )

Als soep gaan we voor pompoen, ge kunt dat nl niet blijven uitstellen.

Bento: aardappelen, olijven, amandelen, kerstomaatjes en feta + iets zoets uit de kast of uit de oven (ja, het zijn rare kinderen, ze trekken hun neus op voor tal van dingen maar zijn dol op – in tegenstelling tot mezelf – olijven, noten en feta)

5 reacties

  1. Maar allé geitenkaas is super lekker ;-). Als je het echt niet lust kan je dat wel vervangen door een andere kaas natuurlijk. En kinderen die dol zijn op olijven feta en noten, waar kan je die kinderen kopen :-)?

    1. Haha, maar diezelfde kinderen (alleja den helft daarvan) lusten dus wel geen spaghetti bolognaise, geen fishticks, geen chinees (echt zo erg! ook geen loempia’s om maar iets te zeggen), pizza die iets exotischer is dan margherita…. en weet je wat het erge is, ze lusten wel allemaal geitenkaas, het is dat ze uit mij zijn gekomen dat ik niet twijfel over hun afkomst 😉

Altijd fijn om iets te horen!