KIVV Pasta met aubergine en ricotta

Ik hoopte al dat het een lekkere week zou zijn, het zag er in elk geval zo uit in het kookboek en wat we maakten gisteren voldeed alvast aan de verwachtingen. Aangezien ik er aan dacht om een foto te nemen kan ik het nu bloggen want de kinderen vonden het eigenlijk allemaal lekker (toch toen ze wisten dat er snoep werd uitgedeeld opt eind ;)) 


Nodig 

  • 2 sjalotjes en een teentje of twee knoflook 
  • 1 blik tomaten in stukjes 
  • 1 aubergine  
  • Penne
  • Verse basilicum 
  • Een potje ricotta 
  • Parmezaanse kaas 
  • Een handvol pijnboompitten  

Maken

  • Snipper de look en de sjalotjes en stoof ze aan 
  • Snijd de aubergine in kleine stukjes en smijt ze bij in de pot, laat alles even stoven tot de aubergine mooi zacht is 
  • Voeg er een blik tomatenblokjes aan toe en laat verder stoven 
  • Voeg peper&zout en verse basilicum toe, laat verder koken en nu is het aan jou om het eventueel te mixen of niet (iets wat wij dus wel deden want kinders en stukjes, ge weet wel) 
  • Kook de pasta en voeg een beetje van het kookvocht toe aan de saus 
  • Rooster de pijnboompitten  
  • Pasta afgieten, overgieten met de saus, een paar grote scheppen ricotta erop en afwerken met vers gesnipperde basilicum en geroosterde pijnboompitjes, eventueel wat parmezaan erover raspen. 

Smakelijk!

4 reacties

  1. Klinkt goed, en klinkt vooral als iets dat ik hier (na passage met de mixer) ook verkocht ga krijgen :-). Alleen nog een alternatief voor de ricotta vinden, want een kwart van mijn huishouden lust geen kaas…

Altijd fijn om iets te horen!