Veggie herfstkleuren week #40

Er was een tijd dat ik bijna (twee)wekelijks een nieuw kookboek kocht, elke keer lag er wel een nieuw leuk exemplaar in de boekhandel waar ik sowieso al eens graag kwam. Massa’s had ik er na een tijdje toen ik begon in te zien dat het toch lichtelijk overdreven was, zeker omdat ik de helft ervan amper gebruikte. Een opruimactie drong zich op en ik vulde een grote verhuisdoos vol boeken die naar de kringloop moest gebracht worden – een kelder onder water maakte daar later het containerpark van – maar in de boekenkast stonden toen enkel nog de exemplaren die ik vaak gebruikte of gewoon geen afstand van kon doen omdat ze zo mooi, leuk of duur waren (geweest). Toen we gisteren in een prachtig bos vol kleuren wandelden en ik in gedachten met het weekmenu bezig was, bedacht ik me ineens dat er tussen al die boeken eentje stond die recepten opdeelde volgens kleur: Alle smaken van de regenboog van Tessa Kiros (nu denk ik enkel tweedehands nog te verkrijgen). Ik nam het boek na ettelijke jaren weer uit de boekenkast en bekeek het opnieuw met frisse blik en wat bleek? Het staat tsjokvol met gezellige familiegerechten waarvan er ook nog eens hoop zomaar veggie zijn. Aangezien er eind deze week een pedagogische studiedag op het programma staat, skippen we zowat alle verplichtingen en trekken we naar ons geliefde groen waar we wel zien wat we eten, dus zet ik deze week vier veggie gerechten op tafel, kwestie van int weekend een beetje zot te kunnen doen . Veggie herfstkleuren dus!

image1[14903]

  • Penne met aubergine en ricotta (V)
  • Pompoenpizza met slaatje van venkel en veldsla (V)
  • Paddestoelenrisotto (V)
  • Pesto van Tomaat met gnocchi (V)

Het wordt een Prachtige week lijkt me 😉

Soep: broccolisoep want Paprika leek me gewoon een brug te ver.

Bento: geen bento, pedagogische studiedagen en vrijdagen die goed gekozen zijn.

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!