KIVV quesadilla’s uit het vuistje

Nog eens een KIVV gerecht ofwel een kindvriendelijk veggie gerecht dat door minstens 3/4e van de kinderen in huis gesmaakt wordt. Valt het op dat we weer een lastige periode hebben met eters de laatste tijd? 😉

DSCF6031-2

Ik wou na een paar feestweken terug meer en bewuster veggie koken én dan meer terug zelf uitproberen wat ik in gedachten heb of eens goed in mijn boeken duiken, want veggie koken maakt me altijd blij als het goed lukt en lekker is! Ik had gewoon wat groenten in huis gehaald (wegens een pakket vergeten te bestellen) en bedacht me dat ik zin had in comfort food wat voor mij eigenlijk altijd gelijk staat aan Zuiderse keukens én aangezien ze hier thuis wel fan zijn van quesadilla’s besloot ik om dat te maken. Toen ik echter “De quesadilla is de Mexicaanse versie van onze vertrouwde croque monsieur” las bij Jeroen Meus bedacht ik me dat ik dat maw even goed in het croque monsieur machine kon maken ipv foefelen met omdraaien in de pan.

DSCF6024-2

Nodig

 • Veel groenten, ik ging voor wintergroenten: knolselder, prei, wortel en champignons
 • Geraspte kaas met pit
 • Een potje zure room
 • Maistortilla’s
 • Avocado’s of klaargemaakte guacamole en eventueel een slaatje

DSCF6020-2

Doen

 • Alles in zeer kleine stukjes snijden en samen stoven met wat look
 • Als de groenten zacht zijn voeg je een potje zure room toe
 • Leg een tortilla open en schep er een grote lepel vulling in, strooi er genoeg geraspte kaas over en vouw de tortilla op
 • Toast ze in het machine.
 • Smakelijk!

2 reacties

 1. hmmm dat klinkt heel lekker … en zo’n slaatje-bijgerecht is vast precies de hoeveelheid die ik nog in de tuin bijeen kan sprokkelen, ik was er al lang een bestemming voor aan ’t zoeken en dan liefst voor de echte vrieskou 🙂

  eerstdaags op onze menu dus 🙂 merci !

Altijd fijn om iets te horen!