KIVV Tortellini met spinazie en erwtjes

IMG_7664

Halleluja, nog eens een KIVV recept, dat was lang geleden als je beseft dat we wel minstens twee keer per week veggie eten. Tegenwoordig is het vooral Bob die alles laat liggen en met honger gaat slapen. Het is en blijft moeilijk om de kinderen aan het proeven en eten te krijgen, maar we blijven volharden in de boosheid 😉 Vandaag was het dus wel geslaagd en daarbovenop was het nog eens snel en makkelijk, meer moet dat niet zijn! Ik baseerde me op dit recept.

Nodig

  • 500 gr tortellini met spinazie en ricotta
  • 100 g bladspinazie
  • 300 gr erwtjes
  • 2 sjalotten en een teentje look
  • Olijfolie, boter en kruiden (ik ben nogal van fan de kruidenpotjes uit de diepvries en gebruikte nu een meditareense mengeling)
  • Parmezaan

Maken

  • Kook de tortellini.
  • Smelt de boter samen met de olie, voeg de fijngesnipperde sjalot en look toe.
  • Voeg de erwtjes toe en laat aanstoven en kieper er een hoop kruiden bij.
  • Roer de spinazie door de erwtjes en laat hem slinken.
  • Voeg alles samen en strooi er goed veel parmezaan op .

Smakelijk!

KIVV: KindVriendelijk Veggie, wat erop neerkomt dat meer dan de helft van mijn kinders, 3/4e dus, het zonder al te veel morren opat!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!