Les Hayons – au fil de l’eau des Aleines (7.5 km)

Het is herfstvakantie, geen beter moment om te wandelen in de Ardennen waar het water hoog staat (draag laarzen!) en de bomen geel kleuren. We wandelen – zoals je weet – veel en heel vaak is dat mooi maar soms passeert er een wandeling die toch net dat tikkeltje meer is omdat ze én mooi én avontuurlijk én niet te lang én niet zo bekend is, én die soms was gisteren!

Wij lieten de wandeling (volg het blauwe kruisje – kaartje onderaan) starten aan onze favoriete picknick plek (je kan ze ook elders starten) en we deden een dikke twee uur over 7.5 kilometer wat wel iets zegt over het technische aspect van de wandeling. De wandeling is op zich niet moeilijk, maar hou rekening met af en toe sterke afdalingen die in natte seizoenen best glad kunnen zijn (getuige daarvan mijn zeer vuile broek – ter hoogte van mijn achterste – achteraf ;))

Het is echter wel een pareltje, langs en rond de rivier Les Aleines die in de zomer zeker voor verfrissing kan zorgen maar nu vooral voor erg mooie taferelen!

Powered by Wikiloc

2 reacties

  1. Ja mooie wandeling, klimmen jullie ook naar la saut de sorcière ? Met een mooi uitzicht op de Aleines. Jullie hebben niet veel andere wandelaars gezien vermoed ik. Nog fijne dagen in de ardies, xxx tant anne !

    1. Ja we zijn idd naar la saut de sorcière geklommen, echt super mooi daar! Zo fijn om altijd zo snel een mooie wandeling te kunnen maken, dat missen we echt in Mechelen!

Altijd fijn om iets te horen!