Na de feestweek: weekmenu #46

Na een feestweek mag het er iets lichter aan toe gaan, vasten gaan we zeker niet doen, maar wel extra groenten en vis op het menu en geen taarten, geen cakejes en geen spekken meer (tenzij de overschotjes van de voorbije dagen :))

We gaan voor het volgende:

  • Een tajine met kip, zoete aardappel en amandelen. Zoete aardappel is zo ongelofelijk lekker en ik gebruik het eigenlijk te weinig.
  • Pasta pesto met misschien wat rucola erbij, geroosterde pijnboompitten en tomaatjes. Pesto is iets dat ik al vaak heb gemaakt maar waar ik eerlijk gezegd nog steeds de verse potvariant verkies, dus lekker, simpel en geweldig snel, eens zien wanneer we dat nodig hebben 🙂
  • Altijd lekker en toch licht: een curry van vis en groenten, met rijst. Groene of gele curry weet ik nog niet, we zullen wel zien wat er in de voorraadkast steekt.
  • Canneloni met spinazie en ricotta is gewoon altijd lekker, niet zo snel misschien, maar wel lekker comfortfood. Ik doe een blokje parmezaan in de tomatensaus en dat geeft hem een heerlijke smeuige smaak!
  • Gegrilde zalm, tzatziki en een slaatje. Eventueel nog wat hangerolde couscous of bulgur erbij. gegrilde zalm en tzatziki (de originele met yoghurt, look en komkommer): zo lekker!
  • Paddestoelen risotto 

En de week zit er weer op. Het is eigenlijk een beetje gek om na de herfstvakantie en de 11e opnieuw weer een volledige week aan zet te zijn.

De soep? Ik moet straks naar de winkel (wat ik echt een beetje haat, maar dat komt ervan als je te moe/lui bent om een bestelling de dag ervoor te doen) en zal wel zien wat er in reclame staat!

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!