Tuur leest: In de ban van de ring

DSCF5763

Had je me een jaar geleden gezegd dat ik dan toch een boekenwurm had gekweekt, had ik eens goed gelachen, maar ondertussen is niets minder waar. Tuur is een boekenwurm en dat mag je redelijk serieus nemen. Een half jaar geleden kreeg hij de smaak te pakken op vakantie in Tsjechië toen we het eerste deel van Harry Potter meenamen, in het geval hij misschien eens echt zou beginnen lezen. Wij snapten dat niet, dat hij niet echt echt wou lezen, want hij wil altijd zoveel weten en toch kwam het er niet van om zelf een écht (als in géén atlassen, weetjesboeken of strips) boek vast te nemen, maar toen op vakantie nam hij dan toch eens de steen der wijzen ter hand, begon te lezen en stopte niet meer. Harry Potter heeft voor mij toen ook echt de status van tovenaar alle eer aan gedaan, hoeveel kinderen hij al aan het lezen heeft gekregen is niet meer te tellen vermoed ik. Op diezelfde vakantie was Tuur zo vertrokken dat we ons genoodzaakt voelden om een e-reader te kopen zodat hij deel 2,3,4… kon verder lezen. Eens thuis kwam Narnia, Divergent, De Hongerspelen en nu ook ‘In de ban van de ring’. Ik schrik er zelf van dat hij ‘nog maar’ een half jaar echt leest en dat hij al verslingerd is aan boeken die toch wel een pak steviger zijn dat het gemiddelde negenjarig materiaal dat je in de bib vindt. Ik weet anderzijds ook wel dat dit niet zo doorsnee is, maar ben blij voor hem dat hij zich echt zo kan verliezen, want een goed boek is fantastisch en ik wou dat ik mezelf zo af en toe eens wat meer helemaal kwijt was met een boek in de hand.
In elk geval leek het me wel leuk om iets met al dat lezen te gaan doen, helemaal ingegeven door degene die ons nog heel wat titels heeft aangeleverd voor onze vent, dus heb een soort ‘boekverslag’ in elkaar gestoken, niet te schools, niet te uitgebreid en iets waar hij kan tekenen, gewoon om nog eens wat na te genieten over het boek in kwestie zelf. In navolging van al die fervente lezers op het web, smijt ik die mini verslagjes online, want misschien zitten er nog wel negenjarige jongens of meisjes te wachten op dat ultieme boek en hebben ze gewoon een extra duw in de rug nodig.

in de ban van de ring

Voor degenen die het handschrift van de zoon niet goed kunnen lezen:

 • Over: Er zijn vier hobbits, één hobbit heette Frodo Balings, die had de ring, de machtigste ring die door Sauron is gemaakt. Sauron is een slechterik. Frodo moet de ring stukmaken zodat Sauron zal vallen.
 • Leukste personages: Eowyn (meisje) en Nob (jongen)
 • Cool! Dat de vulkaan uitbarst en dat er lava uitkomt
 • Bah! Dat tijdens de grote strijd Theoden sterft door een Nazgul
 • Nog? Dit boek is zeker een 10-sterren boek!

Moest je anderzijds nog titels hebben, geef gerust door, want ook al valt er nog heel veel geweldigs te lezen, hij is nog maar 9 jaar en op het vlak van ‘tettekereus’ is hij nog wel heel bleu (gelukkig maar) 🙂

6 reacties

 1. Zo super zeg! Onze Willem is momenteel toe aan het laatste Harry Potter boek, en hij is ook altijd onze moeilijkste lezer geweest. Ook populair hier; Percy Jackson (en alles van Rick Riordan), ‘Wings of fire’ serie (geen idee of die in ’t Nederlands bestaan) en uiteraard ook de boomhut-boeken van Andy Griffith. Die laatste zijn makkelijker en vlot om te lezen, maar zelfs onze Maarten (12) zal ze af en toe nog eens vastnemen.

  1. Merci voor de tips, die ga ik zeker bekijken! Ja, de boomhutboeken (ook een tip van jou indertijd!) waren zowat de enige boeken die hij voor Harry Potter echt tot op de laatste bladzijde graag uit zichzelf gelezen heeft!

 2. Amai, wel straf van Tuur, ik heb ‘In de ban van de ring’ pas op mijn 20ste getrotseerd :-). Wel fijn dat Tuur zo graag leest. Kent hij de Thea Beckman boeken al? Geef me de ruimte, Triomf van de verschroeide aarde, Rad van fortuin, … gaat hij zeker ook heel tof vinden. En de boeken van Tonke Dragt (Brief voor de koning, Geheimen van het wilde woud, Torenhoog en Mijlenbreed), en zo kan ik nog wel even doorgaan ;-).

  1. Ja beetje zot, maar LOTR stak al een aantal jaren zijn ogen uit dus hij moest en zou die lezen 🙂 Merci voor de tips trouwens, ik bekijk ze allemaal!

 3. Ik ging ook Tonke Dragt zeggen! Hier ook zo’n boekenwurm in huis, dus ik ga zeker volgen. Kan ik dat verslag dat je gebruikt voor de “boekbespreking” ergens downloaden?
  Groeten!

  1. Ah nee volgens mij heb ik dat nog nergens blanco erop gezet. Heb ondertussen een nieuwe versie en zal die er blanco opzetten bij een nieuw verslag want we staan serieus achter 😉

Altijd fijn om iets te horen!