Uit het pakket #12 & #13: vanaf nu ben ik in staking!

.. .of toch voor de komende twee weken!

strike

Ik zou kunnen zeggen dat ik in staking ga omdat ik te weinig complimenten krijg over mijn kookkunsten, dat mijn kookkunsten te weinig gewaardeerd worden in huis, dat de neusoptrekkerij maar eens gewoon gedaan moet zijn, maar niets van dat alles, ik ben in staking om dat het vakantie is én vakantie betekent dat ik sowieso twee weken alles een beetje meer aan het toeval overlaat, zeker nu we ‘op vakantie’ gaan én er bijgevolg heel wat andere mensen zullen koken voor mij! Hoera! Ik hoop inspiratie op te doen in de Marokkaanse soeks, de medina, tussen geuren en de kleuren, de kruiden en de thee! Geen idee wat ons allemaal staat te wachten, maar we hebben er zin in!

Voor we verder gaan, blik ik dus graag eens terug op wat we de afgelopen twee weken uit het pakket haalden:

Pasta met prei en spek: de prei goed wassen en lang laten stoven én erna opleuken met (soja)room, spekjes bakken en pasta koken; Alles bijeen kieperen!

DSCF7364

Curry van venkel en raap met kip en rijst. De venkel en de raapjes fijn snijden en aanstoven met een uitje en wat look. De kip in stukje aanbakken én erbij voegen. Ondertussen rijst stoven. Een currysaus maken (ik doe gewoon currypoeder op mijn groenten en voeg daar melk of room aan toe). Geen klachten trouwens van de kinderen!

DSCF7349

Heeft deze nog een inleiding nodig? Pasta met balletjes en de beste saus ter wereld!

DSCF7339

Gegrilde courgette met couscous en parmezaan (V)! Het was een gerechtje voor de BBQ, samen met de patatjes met tomaat, lente-ui en champignons.De courgette in schijfjes snijden en kruiden met peper en zout en wat olijfolie, de grillpan opzetten en goed heet laten worden. De courgetteschijfjes grillen langs alle kanten; Ondertussen de (grote) couscous koken en alles mengen met groene kruiden. Afwerken met wat parmezaanse kaas (heeeerlijk!)).
De patatjes komen van Ann uit Wales, een gerecht dat ik zeker twintig jaar geleden leerde kennen! Krieljes afkoken, champignons (rauw), ui en tomaatjes snijden en alles bij elkaar mengen, verse kruiden en wat lekkere olijfolie erdoor!

DSCF7257

Een heerlijk appeltaartje naar dit recept, super simpel en echt super lekker!

DSCF7223

Gestoofd witloof met bloemkoolpuree en een gepocheerd zachtgekookt ei (V). Tja, pocheren is een vak apart en 6 gepocheerde eitjes geeft me teveel stress ;)) dus werden ze maar gewoon zacht gekookt! Daarnaast stoofde ik lekker witloof en maakte ik puree van aardappel en bloemkool. De kinderen waren helemaal mee (V)!

DSCF7059

Ik had veel witloof, dat is duidelijk, dus maakte ik nog eens pasta met witloof en gerookte zalm. hetzelfde als altijd: groenten stoven, (soja) room erbij en uiteindelijk gesnipperde gerookte zalm! Alles mengen met gekookte pasta.

DSCF7017

Salade met tonijn, sesam, zwarte olijven, rode ui en gegrilde wortelen met een stukje brood en kruidenricotta. Ik had kleine wortelen en die heb ik gewoon gegrild in de pan (zoals de courgettes van hier wat boven) én daarna de sla gewassen, de olijven en de tonijn uit het blik gedaan, de rode uit gesneden en wat sesam geroosterd. De ricotta gewoon mengen met wat verse kruiden.

DSCF7042

Als de kinderen kiezen is het altijd friet ofzo, dus maakte ik nog eens zelf hamburgers en aten we er frietjes bij. Hamburgers met veel gestoofde ajuin is gewoon echt wel lekker.

DSCF6984

4 reacties

  1. Dat ziet er allemaal zo lekker uit, en is toch vrij simpel. Hier ook een moeilijke eter momenteel, vooral voor groentjes. We blijven volharden maar het is niet makkelijk. Die beste saus ter wereld ga ik deze week toch eens maken, ben curieus.

    Geniet van je welverdiende vakantie!

  2. Zat net te bedenken wat ik nog met ons laatste witloof zou doen – iets simpels want op vakantie … merci die van jou met pasta en gerookte zalm wordt het
    Maar hoe doen jullie dat toch allemaal, Marokko met vier kids !! Wij zijn “gewoon” aan zee …
    Anyway veeeel plezier !!!

    1. Oh tof, laat het smaken! En merci! (en die kinders zijn gelukkig al een beetje ouder zodat het allemaal wel relatief vlot gaat!)

Altijd fijn om iets te horen!