Uit het pakket #46: de week dat we amper kookten

9ff627f7699a3ad44661d3de4a35297f

We begonnen exact een week geleden opnieuw met een groentepakket én exact een week later ligt dat bijna onaangeroerd in de koelkast. Het is triest, echt, maar er werd deze week (buiten de eerste twee dagen) niet gekookt, er werd zelfs amper gegeten én dat komt allemaal door de buikgriep die in huis woelt en gretig slachtoffers maakt.

Donderdag werd de kleinste overdag op school opgehaald én vandaag (woensdag) liggen de oudste en de derde nog steeds ziek in de zetel én in het weekend werd ook de wederhelft geveld, voorlopig dus al een topscore van vier op zes 😉 Ikzelf ben (samen met de tweede) nog buiten schot gebleven maar al een paar dagen heb ik amper zin in eten en van de gedachte aan een glas wijn of een handvol snoep draait vanbinnen alles om, laat dat een duidelijk teken aan de wand zijn dat het in mijn maagstreek toch ook niet allemaal zo bijster goed loopt (nochtans zou ik niet klagen over wat minder zo rond diezelfde maagstreek ;))

Vandaag is er opnieuw een buurderij-bijeenkomst maar buiten wat extra groenten hier en daar wordt er niets extra in huis gehaald én hopen we toch het meeste van vorige week nog te kunnen opeten want sinds ook vorige week op één nacht tijd alle kippen de pijp aan Maarten gaven (meer waarschijnlijk aan een stedelijk nachtroofdier, iemand een idee?) zijn etensoverschotten in huis iets dat we niet meer gewoon zijn.

Dus twee, of nee toch drie, dagen werd er gekookt én het zag er nochtans uit dat we de week goed hadden ingezet:

  • Pensen, ja ik eet echt graag een keer pensen met goeie straffe mosterd en appelmoes én compotte van rode uien die ik niet zo gesmaakt vond om eerlijk te zijn.
  • Parelcouscous met paddenstoelen en spinazie, wat een voltreffer was dankzij de man die dit recept vond op het net en klaarmaakte, een blijvertje, absoluut! Parelcouscous vind je trouwens niet overal (wij vonden hem eerst bij AH en nu bij de Makro) maar is zo hard wel een ommetje waard!
  • Pannenkoeken voor de kinderen terwijl wij naar de kaas- en wijnavond gingen van de middelbare school van den oudste én vanaf toen ging het bij iedereen bergaf, dus wie weet wat zat daar in de kaas? 😉

Alle hop, we gaan voor een betere week vanaf nu, ja vanaf nu!

4 reacties

  1. Mijn dochter woont aan de rand van de stad, en de kippen bij hen zijn toch ook al eens doodgebeten door een roofdier. Wellicht een marter of zo. Misschien zelfs een vos. Of een wezel. We weten het niet goed. In ieder geval: ook in de stad of stadsrand kunnen je kippen gedood worden door een roofdier. We staan daar niet meer bij stil, toch?

    Veel beterschap en hopelijk heeft iedereen snel weer een gezonde eetlust!

    1. Nee, daar sta je zeker niet meer bij stil! Normaal gezien zijn die altijd aan het kakelen als ik er voorbij kom en ineens was het zo stil en kijk ik eens en zie ik drie kippen gewoon dood op de grond liggen, echt wel zonde, want het waren toffe beestjes. Nu de winter eraan komt, gaan we ze dan ook niet onmiddellijk vervangen, dan wachten we liever tot de lente, maar na een week merk je toch onmiddellijk hoeveel extra keukenoverschotten je hebt.

Altijd fijn om iets te horen!