Waar ik energie van krijg…

Ik zag de blogboost challenge een tijdje geleden en dacht ‘ja, tof, ik doe mee’ want challenges inspireren altijd en een extra schop onder mijn kont op blogvlak kan nooit geen kwaad. Ondertussen begon echter het academiejaar en hebben we dat geweten. Het is geen evidentie om in coronatijden een beetje deftig onderwijs te kunnen geven, we zien – samen met de studenten – gewoon af.

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat het pittig is. Er zijn al zoveel momenten geweest, zo was er die keer dat ik – naast mijn job en met de vierde in mijn buik – kinderkampen organiseerde, of die keer dat we Paula verbouwden, of toen ik de overstap naar de hogeschool maakte… maar in tegenstelling tot enkele jaren geleden weet ik ondertussen wel beter hoe ermee om te gaan wat betekent dat ik niet meer (alleen ;)) in suiker en alcohol vlieg, maar oa ook vanalles haal uit dit lijstje (in willekeurige volgorde):

 • Pure rust en stilte, een goed boek in de zetel en de kinderen die stil zijn
 • Echte gesprekken met fijne vrienden
 • Dromen en plannen smeden met de man
 • Goed eten (uit de eigen keuken of gaan eten/afhalen)
 • De warmte van echt vuur (het liefst zelf aangestoken) is meditatief
 • De zon op mijn gezicht
 • Moeilijke materie helemaal doorgronden
 • Tekenen en mezelf erin verliezen
 • Iets nieuws ontdekken als in reizen wat even goed dichtbij kan zijn
 • Mooie plekken fotograferen
 • Diepe slaap, als ik doorwerk om iets af te krijgen en ik slaap maar 5 uur is dat vaak beter dan 8 uur te liggen piekeren omdat het nog af moet.
 • Wandelen, bosbaden, lang in de natuur vertoeven is altijd helend
 • Bewust tijd nemen voor dingen

En zo heb ik dus vandaag gewandeld, gedroomd met de man, foto’s genomen tot de kinders er zot van werden, de zon op mijn gezicht gevoeld, een nieuwe plek ontdekt en bewust geblogd. Ik voel nu – eerlijk is eerlijk – weliswaar de hete adem van morgen in mijn nek, maar ik zal maar positief besluiten dat ik goed bezig ben! 😉

Meer van andere deelnemers lezen? Klik hier!

13 reacties

 1. Ik heb de foto genomen om 15.22 uur, ik denk niet dat we elkaar gezien hebben ( ik kan me niemand herinneren met 4 kinderen) we hebben verder wandeling 7 gemaakt.

  1. Wij waren er zo een drie uur eerder en hadden ook wandeling nr 7 op de planning want die is echt mooi he, maar stapten over op nr 15 toen we de hangbrug zagen en ineens aan de andere kant stonden 😉

 2. Ik vul graag aan:
  -lange babbels aan de telefoon. Helaas nog te weinig in real life maar daar gaan we in de toekomst wel aan werken e 😉
  – omdat jij gewoon mijn zus bent!
  Liefs xxxx

 3. Heerlijk toch dat de dingen die je energie geven vaak de meest simpele dingen des levens zijn hé :-). Ik herken mezelf erin (behalve tekenen, totaal geen tekentalent hier :-))

  1. Ja, eigenlijk wel he, het komt echt altijd neer op de simpele dingen, gelukkig maar eigenlijk! En haha van dat tekenen, je weet toch dat iedereen dat kan, zeker als we allemaal wat minder streng voor onszelf zijn 😉

Altijd fijn om iets te horen!