Week #39 waiting game

Gisteren reden we terug van de Ardennen en deden we daar wel 2 uur langer over dan normaal, twee uur, dat betekende dat we 2 uur in file stonden, dat is langer dan het anderhalve uur dat we nodig hebben om er te geraken. Ons vederlicht gevoel na een dagje mooi weer in een herfstig bos werd plotsklaps een achterstand die we de rest van de week moesten inhalen. Toen ik vanochtend mijn Collect&Go ging ophalen en we daar met een hele resem in file stonden, vrat ik bijna een stuk uit mijn stuur en bedacht ik me dat ik groot respect heb voor zij die elke dag in file staan en daarbij hun kalmte kunnen bewaren, gewoon fmi waar kan ik me ergens inschrijven voor zo een cursus? 😉

fc041edbcf6e22b56e376e69998b6eaa

Ons weekmenu dan:

 • Ik ben sinds vorige week getriggerd door een frittata dat er terug eentje op de planning staat deze week, eentje met prei, courgette en aardappelen. (V)
 • Canneloni met ricotta en spinazie, altijd lekker (V)
 • Rode bietjes zijn lekker en zolang we ze kunnen eten, doen we dat, deze keer in een salade met (eventueel) spek en zachte kaas en een stukje brood.
 • Hetzelfde geldt voor radijsjes, vandaar dat we die door een tabouleh draaien met een visje.
 • Dit is er eentje dat ik me dit weekend herinnerde van thuis: aardappelen in de schil met pekelharing én kreeg ik er wel zo een flashback van dat ik het op het menu moest zetten. Ik doe er een slaatje bij maar toen ik googelde naar recepten van pekelharing kwam ik heel veel ajuinsaus tegen. Als het weer toch kouder wordt, proberen we dat eens.
 • Het is BBQ van de KSA en buiten de voetjes onder tafel bak ik nog een taartje voor het dessert.

Soep: op algemeen verzoek en gezaag doen we van tomatensoep mét ballekes, de soep maak ik zelf met veel liefde, maar voor de ballekes ben ik de Colruyt zeer dankbaar voor hun reeds gerold aanbod 😉

Bento: komkommer, hardgekookt eitje, zoete paprika, hamblokjes, kerstomaatjes, koud patatje + fruit en iets van koekje/muffin/cake… we zullen wel zien of er gebakken of uit de kast gepakt wordt.

4 reacties

 1. Ik volg je nog maar even maar ben intussen al helemaal zot van je weekmenu’s. (ook van de rest van je blog 🙂 ).
  Zelf maken we al enkele jaren weekmenu’s met een goede mix tussen standaarddingen (lees: vlees, groentjes, patatjes/rijst/pasta) en minder standaard. Voor de minder standaard dingen probeer ik heel vaak nieuwe dingen en net daarom vind ik je weekmenu’s fantastisch!! Heb er echt al enkele superlekkere dingen van gemaakt. Dankjewel!!

  En wat die files betreft, zou ook niets voor mij zijn. Als je ooit zo’n cursus vindt, let me know 😉

Altijd fijn om iets te horen!