Week #50: sneeuw, kerstbomen en 19 jaar aan kuskes

image2

Weekmenu 50 alweer, wat gaat de tijd snel, weekends vliegen de deur uit, weken razen voorbij richting kerstvakantie. Ik zie overal blinkende kerstbomen verschijnen op een moment dat ik de wederhelft aan het overtuigen ben om er toch eentje te zetten. Hij ziet er zo het nut niet van in om dat te doen aangezien we de komende vakantie niet veel thuis zullen zijn. De wederhelft en kerstbomen, hij heeft er op de één of andere manier weinig mee, net zoals ik weinig heb met sneeuw én op die 19 (!) jaar dat we al kuskes geven, heb ik hem daarin nog niet echt van gedacht doen veranderen én hij mij ook niet, hoewel, hij prefereert ondertussen toch wel een echt boven een nep exemplaar én ik moet zeggen dat in volle sneeuw daarstraks zelfs de stad mooier leek.
19 jaar, ik vind dat een beetje ongelofelijk, het lijkt een vingerknip, maar dat is het niet, de herinneringen aan hoe het vroeger was zijn daar nog altijd maar bijlange niet meer zo levendig en dat is ok. We groeien verder en groeien door en we doen dat samen en hoewel het soms wel heel druk of lastig wordt rond ons, op de één of andere manier slagen we erin om het steevast samen op te vangen. Soms is de ene het vangnet, dan is het weer de andere. Soms loopt de ene op kop en dan weer de andere, maar achterblijven doet niemand.  Het klinkt klef en misschien wel een tikkeltje ongeloofwaardig na 19 jaar maar zo goed als elke dag (soms hebben we ook wel eens ruzie, gelukkig zegt ;)) ben ik blij dat ik hem kuskes geven mag!

We namen het er eens goed van dit weekend en lieten ons geweldig goed verwennen waardoor er wel wat overschotten zijn die deze week moeten verwerkt worden:

  • Canneloni met prei en paddestoelen van mezelf
  • Preitaart met de gestoofde prei van Mme Zsazsa uit Honger, in het boek staat dat met gnocchi maar de prei in een taart heeft ons beter gesmaakt!
  • Ballekes in tomatensaus met frietjes, gewoon omdat dat weleens heel erg lekker kan zijn en de kinders dan eens niet moeilijk doen.
  • Tagliatelli met schorseneren en gerookte zalm

Een korte week omdat het weekend dat eraan komt veel uitjes bevat en de frigo anders niet leeg geraakt aangezien er teveel niet opgegeten zal worden!

Moerrassoep, de kinderen zweren daar gewoon bij en zo slecht vinden wij dat zelf ook niet.

Bento: wat doet ge met deze temperaturen? Geen idee eigenlijk, dus we zullen dat bakske vullen met allerlei lekkers zodat ze goed opgeladen zijn om buiten te spelen: kip, boontjes, een eitje, een pararje en wat tomaten + iets lekkers uit de oven of de kast!

Altijd fijn om iets te horen!