Weekmenu #19 Kraamkost

IMG_7484

Afgelopen week werd ik fiere meter van kleine stoere Bas ❤️, het jongste zoontje van mijn jongste zus met één van de leukste geboortekaartjes die ik ooit zag. Naast het feit dat mijn eierstokken dan overuren draaien, besef ik ook wel dat een kleine baby in huis toch alles een beetje overhoop gooit, vandaar het idee om elke dag deze week wat extra te koken en in te vriezen en hen binnen een weekje te overladen met een stapel doosjes vol kraamkost. De gerechten moesten deze week dus invriesbaar zijn en dan kom ik automatisch uit op stoof-, curry- en ovenschotels waar ik dan wat seizoensgroenten in foefel. Of alles gemaakt wordt deze week weet ik niet, aangezien de Collect&go weer mijn ophaaluur heeft ingeslikt (aaargh!) en ik alles pas een dag later kan ophalen en we deze week met een jarige Tuur (Ik ben dus al bijna 10 jaar moeder! Wanneer is dat gebeurd?) zitten en een bijhorend feestje! Ach, we zien wel. In elk geval staat er het volgende op de planning:

  • Groene viscurry met rijst
  • Vol au vent met frietjes
  • Chili con carne met taco’s en verse guacamole
  • Cannelloni met ricotta en spinazie (V)
  • Spaghetti Bolo (V)
  • Ballekes in tomatensaus met puree

Als soep zal ik de kinderen nog eens van dienst zijn en een rode soep maken maar ik vertel er wel niet bij dat ik er ook paprika in draai #gnagna

5 reacties

Altijd fijn om iets te horen!