Weekmenu #4 2017: Uit de diepvries & koelkast

IMG_5499

Nadat ik vorige week amper iets gemaakt had dat op ons menu stond, is er veel naar de vriezer verplaatst of blijven liggen in de koelkast.. Aangezien de echtgenoot zo af en toe eens zijn hart moet kunnen ophalen in zijn favoriete winkel die op zondag open is (als ik zeg dat ik hem vroeger een halve zuiderbuur noemde weet je wel over welke winkel ik het heb :)) vulde hij die kast aan met waar hij zin in had, dus is het een weekmenu geworden met al hetgeen er nog ligt (want weggooien daar doen we niet meer aan mee) in combinatie met wat de wederhelft meepakte. Geen patatjes, geen winkel voor mij (jeuj!) deze week, bijna uitsluitend pasta, maar dat is ook comfortfood:

  • Fajita’s met kip, zure room en vééél verse guacamole, niet echt seizoensgebonden te noemen, maar avocado’s voor guacamole neemt de man altijd mee, sowieso.
  • Spaghetti bolo
  • Paddestoelenravioli met prei
  • Courgetti met pesto en zalm. Ik heb een spiralizer gewonnen bij de tombola op het schermtornooi en eigenlijk is dat een wreed leutig ding dat ik anders nooit zelf gekocht zou hebben #mehappy
  • Tagliatelli met savooi en witte bonen
  • Gevulde pasta met prosciutto en kaas, mac&cheese new style zeg maar.

Voor de soep trok ik de diepvrieslades open en gaan we de eerste helft van de week voor pompoen/pastinaaksoep en de tweede helft voor erwtensoep. Ik heb een paar (niet allemaal dus) grote soepliefhebbers gekweekt sinds begin september en de soep gaat er hier elke dag goed door (ook omdat ik me ’s middags vaak zelf bedien, wat met het koude weer gewoon zalig is) dus twee keer per week verse soep in de winter is geen overbodige luxe meer geworden. Het is grappig dat sommige tradities van je eigen vroegere thuis er toch insluipen.

2 reacties

Altijd fijn om iets te horen!